Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1/10), το Ινστιτούτο Prolepsis καλεί όσους πολίτες επιθυμούν, να ενταχθούν ως εθελοντές στο πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία και να στηρίξουν τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς, της κοινωνικής απομόνωσης και της περιθωριοποίησης των ατόμων 65 ετών και άνω, μέσα από την ανθρώπινη επαφή και τη δημιουργία σχέσεων φιλίας και κοινωνικών δεσμών.

Οι εθελοντές συνδέονται με άτομα της Τρίτης Ηλικίας, επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους σε τακτική βάση, πραγματοποιούν συναντήσεις, τους ενδυναμώνουν ψυχικά και συναισθηματικά και δημιουργούν σχέσεις φιλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συλλογικές δράσεις, όπως περιπάτους , επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, δράσεις ψυχαγωγίας κ.ά. 

Εκτός από τη διασύνδεση με τους ηλικιωμένους, οι εθελοντές υποστηρίζουν και την Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία – 2106101300. Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. με 10.00 μ.μ. και οι εθελοντές απαντούν σε κλήσεις μοναχικών ηλικιωμένων που χρειάζονται κάποιον να τους ακούσει.

Οι εθελοντές του προγράμματος λαμβάνουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και εποπτεία.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία υλοποιείται με την υποστήριξη της NN Hellas.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς οι τροφές επηρεάζουν την περίοδο
ECDC: Πρώιμο κρούσμα λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στην Ισπανία - Τι γίνεται στην Ελλάδα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου