Ενώ το λίγο άγχος στη ζωή μας μπορεί να είναι δημιουργικό και ενίοτε αναγκαίο, το χρόνιο άγχος που εγκαθίσταται και ζει ως μέρος της καθημερινότητάς μας είναι ένας απρόσκλητος επισκέπτης που μπορεί να βλάψει τη διάθεση, την ενέργεια, και τελικά την υγεία μας.

Το στρες επιφέρει αλλαγές στην ψυχολογία και την πνευματική απόδοση. Ταυτόχρονα δρα αρνητικά στην ομοιόσταση του σακχάρου και των λιπιδίων, την ανοσοποιητική και τη σεξουαλική λειτουργία, το μικροβίωμα και την πέψη, ενώ αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης.

Τα Προσαρμογόνα φυτά

Μια φυσική φόρμουλα διαχείρισης των συμπτωμάτων του στρες, χωρίς παρενέργειες, είναι μεγάλος σύμμαχος. Επωφελούμαστε από τις προστατευτικές άμυνες που έχουν αναπτύξει συγκεκριμένα φυτά που ονομάζονται Προσαρμογόνα, ώστε να ευδοκιμούν σε σκληρές συνθήκες διαβίωσης. Το προσαρμογόνο βότανο Ashwagandha χρησιμοποιείται παραδοσιακά εδώ και αιώνες για να μας βοηθά στη διαχείριση του στρες. Αυτό αποδίδεται στην ικανότητα του να εξισορροπεί τον οργανισμό όταν αυτός βρίσκεται κάτω από βιολογικό, σωματικό ή ψυχικό στρες. Σύγχρονες μελέτες διαπιστώνουν τις θετικές του δράσεις στη μείωση του άγχους και των επιπτώσεών του στην υγεία, την αύξηση της ενέργειας και τη βελτίωση της ψυχικής - νοητικής υγείας.

Πώς δρα το Ashwagandha εναντίον του στρες

Όταν καταναλώνουμε το Ashwagandha, τα ενεργά συστατικά του συνεργάζονται με τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA) για να βοηθήσουν στην ισορροπία των συστημάτων μας. Εάν, για παράδειγμα, υπάρχει υπερβολική ποσότητα μιας ορμόνης, βοηθούν στη μείωσή της. Αντίστροφα, εάν δεν υπάρχει αρκετή ορμόνη, βοηθούν στην αναπλήρωση των επιπέδων της.

Ο άξονας HPA είναι ένα πολύπλοκο σύστημα αδένων, ορμονών και υποδοχέων στο ανθρώπινο σώμα και έχει κεντρικό ρόλο στην ομοιόσταση του σώματος, τις αντιδράσεις στο στρες και τον μεταβολισμό.

Η δράση του Ashwagandha αποδίδεται στο σύνθετο μίγμα των ενεργών του συστατικών και συγκεκριμένα στα αλκαλοειδή όπως η withanine, η somniferine και η tropine, καθώς και τις λακτόνες  withanolides. Για να λειτουργήσει πλήρως το Ashwagandha, κάθε ένα από αυτά τα συστατικά πρέπει να υπάρχει στην πλήρη φυσική του αναλογία. Μόνον ο πατενταρισμένος τύπος του Ashwagandha, το KSM-66® κατάφερε να τελειοποιήσει αυτή την ισορροπία, ενώ είναι τιτλοδοτημένο με το υψηλότερο ποσοστό withanolides  στον κόσμο μεταξύ όλων των βοτανικών εκχυλισμάτων.

Το Stressveda™  στη διαχείριση του χρόνιου άγχους και του στρες

Το Stressveda™ περιέχει το KSM-66® Ashwagandha, που ενισχύει την ικανότητα του σώματος να αυτορρυθμίζει τα βασικά του συστήματα, ειδικότερα, το νευρικό, το ανοσοποιητικό, το αναπαραγωγικό, το ενδοκρινικό και το σύστημα παραγωγής ενέργειας.

Το KSM-66® είναι ένα απόλυτα ασφαλές συστατικό: 100% οργανική φόρμουλα πιστοποιημένη από το USDA, μη γενετικά τροποποιημένη, κατάλληλη για χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη και χωρίς παρενέργειες, υποστηρίζεται δε από πλήθος ερευνητικών μελετών και κλινικών δοκιμών.

Επίσης, το Stressveda™ περιέχει τις βιταμίνες: Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9, A, C, D, E, K που προέρχονται από ένα μίγμα οργανικών τροφών, όπως σπανάκι, καρότο, γλυκοπατάτα, πορτοκάλι, μήλο, φράουλα, ηλίανθο, shitake, maitake, παρέχουν αντιοξειδωτικά και υποστηρίζουν την υγεία του νευρικού συστήματος.

Επιπλέον, το Stressveda™ έχει λάβει τον ειδικό αριθμό φυσικού προϊόντος (NPN) από το Health Canada, με εγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους και της ανησυχίας, την υποστήριξη αθλητικής δραστηριότητας και της υγιούς παραγωγής τεστοστερόνης:

  • Βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων του άγχους, της νευρικότητας και της ψυχικής κόπωσης
  • Συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Προστατεύει τα κύτταρα από την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών
  • Υποστηρίζει τη σεξουαλική υγεία, τη λίμπιντο και τη γονιμότητα

Προϊόν ΕΟΦ. Παρασκευάζεται στον Καναδά από τη Flora και διανέμεται αποκλειστικά από τη MedMelon σε φυσικά και ηλεκτρονικά φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, τηλ. 2310449441, medmelon.gr 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στις αγορές του Πάσχα
Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ
Πόνος στο χέρι: Μήπως φταίει ο ζωηρός σκύλος σας;