Η καρδιά σας μπορεί να βρίσκεται σε αυξημένο κίνδυνο κατά την εμμηνόπαυση, μιας και οι αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών στο σώμα επηρεάζουν αρκετούς από τους παράγοντες κινδύνου.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε αυτές τις αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση είναι να συνεργαστείτε με τον γιατρό σας και να βεβαιώνεστε ότι οι δείκτες της υγείας σας βρίσκονται σε υγιή επίπεδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κατανοήσετε ποιες υγιεινές συνήθειες μπορείτε να αποκτήσετε για να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Θυμηθείτε τους δείκτες

Η αρτηριακή πίεση και το σάκχαρο του αίματος πρέπει να παρακολουθούνται ετησίως, και πιο συχνά αν οι τιμές σας είναι πάνω από το φυσιολογικό. Το επίπεδο χοληστερόλης είναι επίσης σημαντικό και τα υγιή νούμερα είναι πιο εξατομικευμένα με βάση τους άλλους παράγοντες κινδύνου.

Ακολουθήστε ισορροπημένη, όχι περιοριστική διατροφή

Κανένα τρόφιμο δεν είναι θαυματουργό για την υγεία. Αντίθετα, κοιτάξτε το γενικό μοτίβο διατροφής σας. Επιλέξτε μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, υγιεινά λιπαρά και άπαχη πρωτεΐνη. Αλάτι, ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά και κάθε τι επεξεργασμένο καλό θα ήταν να υπάρχει μόνο σε μικρές ποσότητες.

Βάλτε ποικιλία στη γυμναστική σας

Κάντε διαφορετικές ασκήσεις για να τονώσετε τη δύναμη, την ευλυγισία, την ισορροπία αλλά και την αντοχή σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε μια ποικιλία από αερόβιες και ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι τελευταίες έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της αύξησης της οστικής δύναμης και της μυϊκής μάζας. Όταν οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, η οστική πυκνότητα μπορεί να μειωθεί και το σώμα χάνει μυϊκή μάζα. Η προπόνηση ενδυνάμωσης δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό.

Προστατέψτε τον χρόνο του ύπνου σας

Ο καλός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας, και η έλλειψή του θα αρχίσει να επηρεάζει την καρδιά με τρόπους άμεσους και έμμεσους. Ειδικά κατά την εμμηνόπαυση ο ύπνος σας μπορεί να γίνει δύσκολος - ο νυχτερινός ιδρώτας είναι συνήθης ύποπτος - και είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, και να υιοθετήσετε μια καλή ρουτίνα ύπνου. Προσπαθήστε να έχετε σταθερό ωράριο, αφήστε το υπνοδωμάτιό σας να κρυώσει για λίγο πριν πέσετε στο κρεβάτι και αποφύγετε την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε