Με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον αναμένεται το 36ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της  Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με Έλληνες και ξένους ερευνητές στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 8 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2023 με βασικό στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση. Μια συνάντηση θεσμός για την πόλη και την επιστημονική κοινότητα.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη υποδέχεται την κα Αρετή Κονδυλίδου, αρχαιολόγο-κοινωνική ανθρωπολόγο, στην Τελετή Έναρξης την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 με την εναρκτήρια ομιλία «Μνήμη και μνημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης». Καλεσμένη επίσης η καθηγήτρια Julia Mader από το Graz με τη διακεκριμένη ομιλία “How much technology is needed in diabetes mellitus type 2 diabetes?”. «Νεότερα στην επιγενετική και ιατρική ακριβείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1» είναι το θέμα της ομιλίας της Τελετής Λήξης, από τον Ενδοκρινολόγο-Κλινικό Γενετιστή κ. Κωνσταντίνο Στρατάκη, τον οποίο τιμά για το έργο του και την προσφορά του στην έρευνα.

Η τεχνολογία στη διαχείριση του ατόμου με Σακχαρώδη Διαβήτη προσφέρει πολλά, τόσο στην ποιότητα ζωής του, όσο και στη θεραπευτική προσέγγιση. Η σωστή εκπαίδευση και η ορθολογική της χρήση είναι αναγκαία για τους θεραπευτές υγείας και τρόπος ζωής για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εξοικείωση με αυτήν, βασικό στοίχημα του Συνεδρίου.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία δεδομένα του σήμερα και του αύριο στην παθογένεια, στις επιπλοκές και στη θεραπευτική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, με οδηγό την έρευνα και τις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες, όπως αποτυπώθηκαν στα συνέδρια ADA και EASD. Επίσης, θα λάβουν χώρα διαδραστικά κλινικά φροντιστήρια με αντικείμενο την τεχνολογία, τη θεραπεία, την πρόληψη και διαχείριση των επιπλοκών του Σακχαρώδη Διαβήτη και την παχυσαρκία ως μείζον θεραπευτικό στόχο. Παράλληλα, θα υπάρχουν στρογγυλές τράπεζες με κυρίαρχο στόχο τη συνεργασία όλων των θεραπευτών υγείας.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εορταστική Ημερίδα για το κοινό, με αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας σε σχολικό περιβάλλον, την παχυσαρκία και τη σωστή διατροφή με τη συμμετοχή των ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ και KIDS SAVE LIVES. Στο Συνέδριο χορηγούνται μόρια στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη