Ορίστε μια ιδέα που μπορείτε να βάλετε σε εφαρμογή: Το να δίνετε προτεραιότητα σε φαγητά μεγάλου όγκου, τα οποία καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο πιάτο και στο στομάχι σας, αλλά έχουν σχετικά λίγες θερμίδες, μπορεί να είναι χρήσιμο για την απώλεια βάρους.

Για να χάσετε σωματικό λίπος, πρέπει να έχετε έλλειμμα θερμίδων, όπου καίτε περισσότερη ενέργεια από ό,τι τρώτε. Αλλά η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε θερμίδες, αλλά όχι πολύ χορταστικές, μπορεί να κάνει αυτή την προσπάθεια πιο δύσκολη.

Η κατανάλωση φαγητού μεγάλου όγκου, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι και να μένετε πιστοί στο στόχο θερμίδων που έχετε βάλει. Το κάνει, επίσης, λιγότερο πιθανό να αναζητήσετε σύντομα τροφές με περιττές θερμίδες, μιας και θα επιβραδύνουν την πείνα.

Η κατανάλωση αυτών των τροφών, βέβαια, θα έχει και άλλα οφέλη για τον οργανισμό. Οι περισσότερες από αυτές τις τροφές είναι μη επεξεργασμένες και πλούσιες σε φυτικές ίνες ή ποιοτική πρωτεΐνη.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για γεύματα που θα σας χορτάσουν χωρίς όμως να σας δώσουν πολλές θερμίδες.

Γιαούρτι χωρίς λιπαρά με μούρα

Είναι τέλειο για πρωινό ή ως σνακ και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα. Ανάλογα με τη μάρκα, μια μερίδα 200 γρ. γιαουρτιού 0% λιπαρών περιέχει λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες και πάνω από 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τα μούρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτικές ίνες, μα εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες.

Ομελέτα λαχανικών με τυρί κότατζ

Το τυρί κότατζ είναι τρόφιμο με χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που πρέπει να προστεθεί σε ένα γεύμα για να δώσει όγκο. Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας τυρί cottage χωρίς λιπαρά σε μια ομελέτα φτιαγμένη με δύο αυγά και λαχανικά για να διατηρήσετε χαμηλές τις θερμίδες και υψηλή την πρωτεΐνη.

Σπανάκι, σε κάθε του μορφή

Το σπανάκι είναι πολύ καλή προσθήκη στη διατροφή, καθώς είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, φολικού οξέος και φυτικού σιδήρου. Είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά το χρησιμοποιούμε σε μεγάλη ποσότητα. Φτιάξτε μια σαλάτα με βάση το σπανάκι ή χτυπήστε το μέσα σε ένα smoothie. Όταν μαγειρεύετε το σπανάκι για λίγη ώρα, τα θρεπτικά του συστατικά απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό, οπότε χρησιμοποιήστε το και σε ζεστά πιάτα.

Stir-fries

Τα stir-fries γίνονται γεύματα μεγάλου όγκου όταν χρησιμοποιείτε πολλά λαχανικά, όπως πιπεριές, κινέζικο λάχανο και φύτρες φασολιών, είτε είναι προπαρασκευασμένα είτε τα έχετε διαλέξει και ψιλοκόψει μόνοι σας. Όχι μόνο είναι χαμηλά σε θερμίδες πιάτα, αλλά παρέχουν και μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Ρίξτε μέσα και μια πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο, γαρίδες ή τόφου και έχετε ένα γεύμα που δεν θα σας δώσει πολλές θερμίδες, αλλά θα σας κρατήσει χορτασμένους για πολλές ώρες.

Ποπ κορν

Το ποπ κορν περιέχει πολύ λίγες θερμίδες σε σχέση με το πόσο πολύ φαίνεται να τρώμε. Αρκεί να φροντίσουμε να μην το μαγειρεύουμε με βούτυρο, καθώς και να μην βάζουμε υπερβολικό αλάτι. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δώσετε γεύση στο ποπ κορν σας με διάφορα μπαχαρικά όπως τσίλι, ή ακόμα και κανέλα για πιο γλυκιά γεύση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κρεατίνη ενισχύει τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της στέρησης ύπνου
39ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας
Τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ στο 50ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο