Την προσοχή των καταναλωτών σε προϊόν που διαφημίζεται ως συμπλήρωματα διατροφής για παθήσεις των ματιών, εφιστούν οι ειδικοί του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρονται τα εξής:

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος Ocuvit, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την εξάλειψη της φλεγμονής των ματιών, την ξηροφθαλμία, την αποκατάσταση της όρασης κ.α.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του

Το OCUVIT διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως www.ypyp-fit.gr και www.harmoniqhealth.com, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν ποιος διαχειρίζεται τα στοιχεία τους, ή την εταιρεία που έχει τη νόμιμη κυκλοφορία του προϊόντος.

Επισημαίνεται ότι το σκεύασμα ουδεμία σχέση έχει με τα συμπληρώματα διατροφής της ετ. ‘Bausch+Lomb’, ‘Ocuvite Complete’, ‘Ocuvite Lutein Premium’, και ‘Ocuvite Lutein Forte’ που διακινούνται στην ελληνική αγορά από την ετ. ‘Bausch Health Ελλάς Μον. Α.Ε.’, τα οποία είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το Ocuvit, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυϊκή αδυναμία: Ποιες είναι οι συνέπειες
Νέα θανατηφόρα ασθένεια εξαπλώνεται στην Ιαπωνία
Πώς θα διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά