Ακόμα και αν το έχετε συνδέσει με την γεύση του βουτύρου και του αλατιού, το ποπ κορν στην πραγματικότητα έχει οφέλη για την υγεία μας. Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, το ποπ κορν περιέχει επίσης φαινολικά οξέα, ένα είδος αντιοξειδωτικού. Επιπλέον, το ποπ κορν θεωρείται σνακ ολικής άλεσης.

Αυτά είναι τα οφέλη που θα έχουμε αν τρώμε ποπ κορν – το οποίο, βέβαια, έχουμε φτιάξει μόνοι μας και με τα σωστά υλικά.

Χαμηλότερος κίνδυνος διαβήτη

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι γνωστό ότι προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεί. Ένα σημαντικό όφελος από την κατανάλωσή τους είναι ο μειωμένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, το ποπ κορν έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας πιο εύκολα και να αποφύγετε τις διακυμάνσεις που σχετίζονται με τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

Η υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών έχει βρεθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς και στεφανιαίας νόσου. Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και το ποπ κορν είναι ιδανικό αν χρειάζεστε ένα σνακ που συμβάλλει στην καθημερινή σας πρόσληψη φυτικών ινών.

Χαμηλότερος κίνδυνος υπέρτασης

Εκτός από τη μείωση του κινδύνου διαβήτη και καρδιακών παθήσεων, η κατανάλωση ποπ κορν χωρίς πολύ πρόσθετο αλάτι ή βούτυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση ή να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Διαχείριση βάρους

Η απώλεια βάρους και η διαχείρισή του μπορεί να είναι μεγάλη πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Το ποπ κορν προσφέρει μια λύση για σνακ που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, όπως και στην χαμηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες.

Διατροφικό προφίλ

Το ποπ κορν περιέχει πολλές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων σοβαρών παθήσεων υγείας. Εκτός από αυτά τα βασικά συστατικά, τα θρεπτικά συστατικά του ποπ κορν περιλαμβάνουν:

Φολικό οξύ

Ριβοφλαβίνη

Θειαμίνη

Παντοθενικό οξύ

Βιταμίνη Β6

Βιταμίνη Α

Βιταμίνη Ε

Βιταμίνη Κ

 

Σε μια μερίδα 3 φλιτζάνια ποπ κορν, υπάρχουν:

Θερμίδες: 93

Πρωτεΐνη: 3 γραμμάρια

Υδατάνθρακες: 18,6 γραμμάρια

Φυτικές ίνες: 3,6 γραμμάρια

Ζάχαρη: 0,2 γρ

Λίπος: 1,1 γρ

 

Για να το φτιάξετε, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο λίγο ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Επίσης, δοκιμάστε αντί για αλάτι να του δώσετε ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποιώντας μυρωδικά και μπαχαρικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της CoViD
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα
Πώς μπορεί η βιταμίνη D να βελτιώσει την ανοσία έναντι του καρκίνου [μελέτη]