Είναι ένας απλός, οικονομικός και εύκολος τρόπος για την καθημερινή σας άσκηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε να τρέχετε μόνοι ή με παρέα, ενώ με αυτή σας την επιλογή, δεν θα ταλαιπωρείστε στα γυμναστήρια, θα καθορίζετε εσείς το χρόνο σας, την ώρα και την ημέρα που θα αθληθείτε.

Το τρέξιμο μπορείτε να το κάνετε το πρωί ή το βραδάκι, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα.

Για το μεν πρωινό τρέξιμο, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο και στη χώρα μας δεν συνηθίζεται. Αν σας ενδιαφέρει όμως, ξεκινήστε αρχικά τα Σαββατοκύριακα, ξυπνώντας όπως και τις εργάσιμες ημέρες σας, πιείτε ένα χυμό και πηγαίνετε για τρέξιμο. Αρχίστε τις πρώτες φορές να περπατάτε πρώτα και μετά να τρέχετε. Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ενώ θα πρέπει να μετράτε το χρόνο σας μέχρι την ώρα, που αφού γυρίσατε σπίτι έχετε ντυθεί σαν να είστε έτοιμοι για τη δουλειά, έτσι ώστε να καταλάβετε πόσος χρόνος σας χρειάζεται για όλη τη διαδικασία το πρωί.

Τα καλά του πρωινού τρεξίματος είναι πολλά, είστε πιο ξεκούραστοι, έχετε συγκεκριμένο χρόνο, υπάρχει ησυχία, ο αέρας είναι πιο φρέσκος. Το απόγευμα λόγω της κούρασης της ημέρας, μπορεί να μην έχετε κουράγιο και να το ακυρώνετε συχνά. Επίσης η ενέργειά σας το πρωί είναι πιο αυξημένη.

Το πρωινό τρέξιμο θα πρέπει να διαρκεί περίπου 20 λεπτά και δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε μέρα. Μπορείτε να τρέχετε και τρεις φορές την εβδομάδα, είναι αρκετό.

Κάτι καλύτερο από το τρέξιμο, είναι το απλό jogging, την αερόβια προπόνηση που προτιμούν πολλοί. Βελτιώνει το καρδιοναναπνευστικό σύστημα και ανεβάζει την ψυχολογία. ´Ενα άλλο πλεονέκτημά του είναι η ενδυνάμωση των μυών και η μείωση του λίπους. Ξεκινάτε την προπόνησή σας με 5 λεπτά διατάσεις και προγραμματίστε τις προπονήσεις σας. Στην αρχή, τον πρώτο μήνα με χρονικό όριο, ενώ από το δεύτερο μετρήστε και την απόσταση που καλύπτετε.

Αν σας αρέσει να τρέχετε με παρέα, είναι εξίσου ευχάριστο, όπως αν έχετε σκύλο, μπορείτε να τρέχετε μαζί του το πρωί, στη βόλτα του. Μπορείτε όταν τρέχετε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, θα σας χαρίσει ευεξία και καλή διάθεση.

Προσέξετε το ντύσιμό σας. Πρέπει να είναι κατάλληλο, να μη σας ενοχλεί, να μην κρυώνετε ούτε να ζεσταίνεστε πολύ και φροντίστε να έχετε τα ρούχα σας έτοιμα, ώστε να μη χρειάζεστε χρόνο να επιλέγετε κάθε φορά τι θα φορέσετε και καθυστερείτε.

Κατά τη διάρκεια του τρεξίματός σας, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάτε με θετικές σκέψεις. Σκεφτείτε ότι είναι η άσκηση που επιλέξατε για την καλή φυσική σας κατάσταση, ότι θα βελτιώσει την υγεία σας και θα σας κρατήσει σε φόρμα και σε τελική ανάλυση δεν είναι μια αναγκαστική υποχρέωση σαν όλες τις άλλες, παρά μόνο μια ευχάριστη εκτόνωση.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]