Όταν έχετε αποφασίσει να χάσετε κιλά, όλοι σας λένε ότι θα είναι εύκολο αρκεί να κόψετε το βραδινό. Δεν είναι όλα τόσο απλά, αν είστε παχύσαρκος, ο δρόμος για ένα φυσιολογικό ΔΜΣ είναι μακρύς και τα εμπόδια πολλά και υπάρχουν κάποια πράγματα που πιθανόν να μην ξέρετε.

Κάντε μικρές αλλαγές για τη μεγάλη αλλαγή

Πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξετε μόνιμα διάφορες πτυχές της ζωής σας για να χάσετε βάρος. Σας ζητείται να κάνετε αλλαγές σε αυτά που τρώτε, πώς τρώτε, στην κοινωνική σας συμπεριφορά και τη σωματική σας δραστηριότητα. Ναι, πρέπει να τα αλλάξετε, αλλά λίγο-λίγο κάθε φορά.

Θα οπισθοδρομήσετε

Δεν θα γίνουν όλα όπως φαίνονται στις διαφημίσεις. Ακόμα και αν κάνετε τα πάντα όπως πρέπει, θα αντιμετωπίσετε ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα στο δρόμο προς ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Για την επιτυχή απώλεια βάρους, πρέπει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να μην τα αφήσετε να έχουν μακροπρόθεσμα αντίκτυπο στις προσπάθειές σας.

Όλες οι δίαιτες αποτυχαίνουν

"Η δίαιτα" δεν είναι ποτέ λύση και αποτελεί απλώς μια προσωρινή στρατηγική για την απώλεια βάρους. Όσο πιο αυστηρά την επιχειρείτε, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να αποτύχετε. Ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή, θα υπάρξει μια τάση να ανακτήσετε, τουλάχιστον κάποιο μέρος, του χαμένου βάρους μετά από κάποιο καιρό.

Είναι μια ατελείωτη διαδικασία

Η απώλεια βάρους είναι ένα ταξίδι με καθορισμένη αρχή αλλά χωρίς τέλος. Πρέπει να είστε πιστοί σε αυτό για να χάσετε κιλά και να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να τα ξαναπάρει. Αν θέλετε μια πιο λεπτή εκδοχή του εαυτού σας, βεβαιωθείτε ότι δεν θα επιστρέψετε στις παλιές συνήθειες και συμπεριφορές μετά από λίγα χρόνια.

Μπορεί να δοκιμάσει τις σχέσεις σας

Η απώλεια βάρους μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο ελκυστικοί, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να κάνετε πολλά άλλα υπέροχα πράγματα. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των σχέσεών σας. Η αλλαγή του σώματός σας απαιτεί χρόνο και ο σύντροφός σας μπορεί να πιστεύει ότι αδιαφορείτε για τη σχέση σας. Αν επικοινωνείτε, θα καταλάβει και θα σας υποστηρίξει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία