Για τους ασθενείς που πάσχουν από άσθμα, η διατροφή τους είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν τροφές που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα ή ακόμα και να προκαλέσουν μια κρίση. Ποιες είναι αυτές;

Συσκευασμένος χυμός λεμονιού

Είναι πολύ προτιμότερο να στύψετε ένα φρέσκο λεμόνι—όχι μόνο έχει καλύτερη, πιο φρέσκια γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει να αναπνέετε καλύτερα.

Μπύρα, κρασί, χυμός και τσάι

Δεν είναι σπάνιο για τους ασθενείς που πάσχουν από άσθμα να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν μετά από αυτά τα ποτά, λόγω του θειώδους άλατος.

Αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Όπως οι σταφίδες, ο ανανάς και τα βερίκοκα, στην ίδια κατηγορία μπορεί να μπουν και τα διακοσμητικά κερασάκια για γλυκά, όπως και το προκατασκευασμένο guacamole.

Τουρσί

Πίκλες, πιπεριές, ελιές… Τα τουρσιά περιέχουν θειώδη άλατα και μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα του άσθματος.

Προτηγανισμένες πατάτες

Ναι, όπως οι πατάτες με τις οποίες συνοδεύουμε τα κρεατικά μας έξω. Περιέχουν θειώδη άλατα. Η καλύτερη εναλλακτική; Γλυκοπατάτα (ή και απλή πατάτα), ψητή με λιγάκι ελαιόλαδο.

Κατεψυγμένες γαρίδες

Θειώδη άλατα προστίθενται ως συντηρητικό, κάνοντας τις κατεψυγμένες γαρίδες κακή επιλογή, αν πάσχετε από άσθμα. Οι φρέσκες θα σας βγουν λίγο πιο ακριβές, αλλά θα είναι πολύ καλύτερες για την υγεία σας.

Τροφές που περιέχουν θειώδη άλατα στη φυσική τους μορφή

Άλλες τροφές που θα ήταν καλό να προσέχετε, και να περιορίστε αν δείτε ότι σας πυροδοτούν πιο έντονα συμπτώματα, είναι το σπαράγγι, τα αυγά, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το σκόρδο, το μαρούλι, ο σολομός, τα προϊόντα σόγιας και οι ντομάτες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;