Το προϊόν ROCK HARD WEEKEND, το οποίο διακινείται και στην Ελλάδα χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με την ουσία sulfoaidenafil, σύμφωνα με ενημέρωση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).



Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχει την ουσία sulfoaidenafil, χωρίς να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η ουσία αυτή είναι ανάλογο της sildenafil, η οποία περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.



Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Ε.Ο.Φ επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές:
Ε.Ο.Φ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης