ReGenerate IGF-1 Precursor

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα, τo μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής ReGenerate IGF-1 Precursor που πιθανώς διακινείται μέσω διαδικτύου, περιέχει την απαγορευμένη ουσία στρυχνίνη.



Vitalonga + Zink

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα, τα μη γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ συμπλήρωματα διατροφής Vitalonga + Zink 75 & Vitalonga + Zink 150, που πιθανώς να διακινούνται μέσω διαδικτύου, περιέχουν κάδμιο σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τη μέγιστη επιτρεπόμενη. 

Halodrol Liquigels

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα, τo μη γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ συμπλήρωμα διατροφής Halodrol Liquigels που πιθανώς διακινείται μέσω διαδικτύου, περιέχει την απαγορευμένη αναβολική ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA).

Τονίζεται ότι η χρήση αναβολικών στεροειδών είναι πολλαπλά επικίνδυνη, αφού είναι δυνατόν να προκαλέσει οξεία ηπατική βλάβη αλλά και μακροχρόνιες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, όπως συρρίκνωση των όρχεων, αύξηση των μαστών και στειρότητα στους άνδρες, αρρενοποίηση στις γυναίκες και μειωμένο ύψος στα παιδιά.



SX Male

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει το προϊόν SX Male Enhancement Herbal Supplement, το οποίο διακινείται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με την ουσία acetildenafil, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής του Καναδά.

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως φυτικό προϊόν που προορίζεται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχει την ουσία acetildenafil, χωρίς να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος.

Η ουσία αυτή είναι ανάλογο της sildenafil, η οποία περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές:
Ε.Ο.Φ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''