Καλά νέα αν θέλει κάποιος να διατηρήσει υγιεινό τρόπο ζωής αλλά δεν θέλει να πάει στο γυμναστήριο. Η παρακολούθηση ταινίας στο σινεμά θα μπορούσε να είναι το ίδιο ωφέλιμη.

Επιστήμονες του University College London (UCL) δήλωσαν ότι η έξοδος στο σινεμά θα μπορούσε να είναι το ίδιο καλή για την υγεία όσο μια ελαφριά μορφή αερόβιας άσκησης. Δήλωσαν, επίσης, ότι θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην καρδιά και να ωφελήσει τη μνήμη και τη συγκέντρωση

Μπορεί ενδεχομένως να είναι καλύτερη από την παρακολούθηση ταινίας στο σπίτι, επειδή υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί στον κινηματογράφο, επιτρέποντας στον εγκέφαλο να αφιερώσει σπάνιο διάστημα σε μη διασπασμένη προσοχή σε αυτά που εκτυλίσσονται.

Η έρευνα εστίασε σε 51 ανθρώπους που πήγαν στον κινηματογράφο και συγκρίθηκαν με ομάδα ελέγχου που διάβαζε ένα μυθιστόρημα. Αισθητήρες παρακολουθούσαν τον παλμό, τη θερμοκρασία και την αντίδραση του δέρματός τους.

Ο καρδιακός παλμός τους ήταν ισοδύναμος με τα οφέλη της αερόβιας στην καρδιά.

Η παρακολούθηση ταινίας στον κινηματογράφο αντί για το σπίτι θα μπορούσε να ωφελήσει το σώμα και τον εγκέφαλο μέσω της μη διασπασμένης προσοχής.

Ο παλμός των θεατών ευθυγραμμίστηκε και χτυπούσε συχνά σε αρμονία, ενώ είχαν την εμπειρία παρόμοιας συναισθηματικής διέγερσης.

Ο καθηγητής Joseph Devlin, του UCL, δήλωσε ότι εκτός από τα οφέλη στην καρδιά, η ικανότητα για συνεχή εστίαση και προσοχή παίζει σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο της συναισθηματικής μας αντοχής, επειδή η επίλυση προβλημάτων συνήθως απαιτεί επικεντρωμένη προσπάθεια υπερπήδησης των εμποδίων.

Το δείγμα ήταν μικρό και τα ευρήματα δεν δημοσιεύτηκαν ακόμα σε επιστημονικό περιοδικό.

Έρευνα στο British Journal of Psychology, το 2018, ανακάλυψε ότι οι συχνές επισκέψεις στο σινεμά θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αποφυγή της κατάθλιψης στους ηλικιωμένους, ενώ έρευνα στο περιοδικό Heart το 2006 ανακάλυψε ότι η παρακολούθηση κωμωδίας θα μπορούσε να βελτιώνει την υγεία της καρδιάς βοηθώντας στη διαστολή των αγγείων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο