Ημερίδα για το κοινό με θέμα τη Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας συνδιοργανώνουν η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας - ΕΧΕΠ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο ‘Ιπποκράτης’ του Νέου Κτιρίου της Ιατρικής Σχολής (Βιόπολις) το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου (16.00 - 21.00).

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες εξειδικευμένοι στο Αντικείμενο της Χειρουργικής της Νοσογόνου Παχυσαρκίας Ιατροί και Επαγγελματίες Υγείας. Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί περιλαμβάνει τη Σκιαγράφηση του Προβλήματος, τις Ενδείξεις για Χειρουργική Αντιμετώπιση, την Περιγραφή των Χειρουργείων, καθώς και το θέμα του τι έπεται μετά από μία βαριατρική επέμβαση.


Στην εν λόγω Ημερίδα θα συμμετάσχει και το Επιστημονικό Κέντρο Σύγχρονης Διαιτολογίας & Διατροφικής Υποστήριξης.

Η Αλεξία Λ. Κατσαρού, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος ΜSc, Υποψ. Διδ. Ιατρικής Σχολής Πανεπ. Θεσσαλίας θα αναπτύξει το θέμα της "Μετεγχειρητικής Παρακολούθησης των Βαριατρικών Ασθενών" στα πλαίσια της τελευταίας απογευματινής (19.30 - 21.00) Συνεδρίας με θέμα "Και μετά τη Βαριατρική Επέμβαση τι;"

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε