Οι μύκητες στα πόδια αποτελούν την πιο συχνή δερματική μυκητίαση, ταλαιπωρώντας περίπου το 20% του πληθυσμού.* Οι συνήθεις ασθενείς είναι αθλητές, άνθρωποι που φοράνε συχνά αθλητικές κάλτσες και αθλητικά παπούτσια, καθώς και όσοι κυκλοφορούν με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους με υγρασία, όπως πισίνες και αποδυτήρια. Το σύνηθες πρόβλημα είναι ο κύκλος υποτροπής, λόγω της πρόωρης διακοπής της θεραπείας με την υποχώρηση των συμπτωμάτων και της μη λήψης των επαρκών μέτρων υγιεινής.

Η ολοκληρωμένη σειρά Daktarin® με κρέμα, πούδρα, βάμμα και κρέμα με κορτιζόνη προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία κατά των μυκήτων των άκρων. Το Daktarin® περιέχει μικοναζόλη 2%, ένα συνθετικό αντι-μυκητιασικό παράγοντα που αναστέλλει την ανάπτυξη κοινών δερματόφυτων και άλλων μυκήτων, νεκρώνοντας το κύτταρο του μύκητα. Έτσι, η μικοναζόλη προσφέρει αποτελεσματική δράση έναντι των μυκήτων, έχοντας ταυτόχρονα ένα καλό προφίλ ασφαλείας. Συνήθως, η ανακούφιση των συμπτωμάτων επέρχεται 2-3 ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής, ενώ στους περισσότερους ασθενείς παρατηρείται αμέσως μετά κλινική βελτίωση. Η θεραπεία με Daktarin® συστήνεται να συνεχισθεί χωρίς διακοπή μέχρι και 2 εβδομάδες μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων (συνήθως 4-6 εβδομάδες συνολικά).

Το Daktarin® είναι η μόνη αντι-μυκητιασική θεραπεία που προσφέρει ολοκληρωμένη σειρά με φαρμακευτικές μορφές για κάθε ανάγκη, ενώ η συνδυαστική χρήση των φαρμακευτικών μορφών, όπως αυτή της κρέμας και πούδρας Daktarin®, οδηγεί σε ταχύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Σωστή χρήση & δοσολογία 

Το Daktarin® διατίθεται σε 3 μορφές για τη θεραπεία κατά των μυκήτων των άκρων: κρέμα 2% μικοναζόλη, πούδρα 2% μικοναζόλη, βάμμα 2% μικοναζόλη, ενώ το Daktodor® διατίθεται σε μορφή κρέμας με κορτιζόνη 2% μικοναζόλη και 1% υδροκορτιζόνη.

Κρέμα: Χρήση 1 με 2 φορές την ημέρα 

Συστήνεται στους ασθενείς η χρήση χωρίς διακοπή έως και 2 εβδομάδες μετά από την υποχώρηση των συμπτωμάτων.



Πούδρα: Χρήση 1 με 2 φορές την ημέρα

Χρήση κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία δερματικών μυκητιάσεων. Για ταχύτερα αποτελέσματα, μπορεί να συνδυαστεί με άλλα αντι-μυκητιασικά σκευάσματα Daktarin® (όπως κρέμα ή βάμμα). Επιπλέον, συστήνεται η χρήση της πούδρας σε κάλτσες και παπούτσια.

Βάμμα: Χρήση 2 φορές την ημέρα 

Χρήση για την καταπολέμηση των μυκητιάσεων των νυχιών. Διατίθεται με ειδικό πινέλο για καλύτερη εφαρμογή. Η θεραπεία με Daktarin® βάμμα πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή, μέχρι την εμφάνιση του νέου νυχιού και την οριστική ίαση της βλάβης (συνήθως μέχρι και 6 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας).

Κρέμα με κορτιζόνη: Χρήση 1 με 2 φορές την ημέρα 

Συστήνεται στους ασθενείς για την αρχική θεραπεία μυκητιάσεων που συνοδεύονται από φλεγμονή. Μόλις η φλεγμονή υποχωρήσει, η θεραπεία συνεχίζεται με κρέμα Daktarin®. Η θεραπεία με Daktodor® και στη συνέχεια με Daktarin® πρέπει να συνεχισθεί χωρίς διακοπή, μέχρι να εξαφανισθεί εντελώς η βλάβη (συνήθως μετά από 2 ως 5 εβδομάδες).

Χρήσιμες συμβουλές

1. Περιορίστε την υγρασία στα πόδια, καθιστώντας το περιβάλλον μη φιλικό για τους μύκητες
2. Μην κυκλοφορείτε με γυμνά πόδια σε κοινόχρηστους χώρους με υγρασία, όπως πισίνες ή αποδυτήρια
3. Ακολουθείστε συνδυαστική θεραπεία για ταχύτερα αποτελέσματα
4. Ακολουθείστε την ενδεδειγμένη διάρκεια θεραπείας, συνεχίζοντας τη θεραπεία και μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων.

*Έρευνα «Αχιλλέας» σε 70.497 ασθενείς ιατρείων σε 16 χώρες της Ευρώπης

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα