Η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου των δημοτών των ανωτέρω δήμων για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής.


Το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής εμφανίζεται σε ποσοστό 5-10% στις ηλικίες άνω των 65 ετών στους άνδρες και άνω των 70 ετών στις γυναίκες και, εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα, αντιμετωπίζεται χειρουργικά με πολύ καλά αποτελέσματα.


Όσοι δημότες των ανωτέρω δήμων επιθυμούν, μπορούν να εξεταστούν δωρεάν στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του 'Αττικού' Νοσοκομείου (Αγγειολογικό Εργαστήριο, 5ος όροφος, ώρα 15:00-17:00), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κάθε Δευτέρα: Δημότες Αγίας Βαρβάρας
Κάθε Τρίτη: Δημότες Αιγάλεω
Κάθε Τετάρτη: Δημότες Περιστερίου
Κάθε Πέμπτη: Δημότες Χαϊδαρίου

Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να είναι άνδρες άνω των 65 ετών ή γυναίκες άνω των 70 ετών, δεδομένου ότι σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες είναι πιο συχνή η εμφάνιση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής.

Η εξέταση θα γίνει με υπερηχογράφημα, το οποίο αποτελεί διαγνωστική μέθοδο μεγάλης ακρίβειας, και θα διαρκέσει λίγα λεπτά της ώρας. Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί με την εθελοντική συμμετοχή των στελεχών της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Αγγειολογικό Εργαστήριο Αγγειοχειρουργικής Κλινικής
Τηλ.: 210-5831552 / 210-5831484

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα