Η εμμηνόπαυση αποτελεί μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας καθώς συνοδεύεται με την «ορμονική γήρανση» - μέρος της φυσιολογικής γήρανσης – με τους ορμονικούς παράγοντες να επηρεάζουν ορατά την όψη της επιδερμίδας.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η επιδερμίδα χάνει το 50% της πυκνότητάς της και αναζητά μια φροντίδα να αντιμετωπίσει τη χαλάρωση που παρατηρείται λόγω της απώλειας στήριξης των ιστών σε ζυγωματικά, λαιμό και περίγραμμα του προσώπου.

Η Neovadiol Gf της VICHY είναι μία κρέμα περιποίησης που εξελίσσει τον τομέα των καλλυντικών για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση, χάρη στη μοναδική της εξειδίκευση στην αναδόμηση των ιστών. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση συνδυάζοντας 2 μόρια: το Proteic Gf με και το Proxylane που φροντίζουν για την αποκατάσταση των ιστών της επιδερμίδας. Έτσι, τα ζυγωματικά ανορθώνονται, η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού μειώνεται και το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται.

Και μετά την εμμηνόπαυση, η επιδερμίδα συνεχίζει να αλλάζει. Οι γυναίκες νιώθουν πολύ μεγάλη ξηρότητα στην επιδερμίδα τους, λόγω της απώλειας σε λιπίδια. Πρόσφατα τα εργαστήρια VICHY προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο εντοπίζοντας τη βασική αδυναμία της επιδερμίδας κατά την περίοδο αυτή, που είναι η κατά 57% απώλεια των λιπιδίων, και έδωσε λύση στις ανάγκες της επιδερμίδας αυτής.

Η Νeovadiol Magistral περιέχει έναν αποκλειστικό συνδυασμό 2 συμπλεγμάτων δραστικών ουσιών: σύμπλεγμα ζωτικών ελαίων αναδόμησης : πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3-6-9 και σύμπλεγμα αναδόμησης των ιστών: +Proteic Gf + PRO-XYLANE™, που δρουν συγχρονισμένα και επιτρέπουν την αναδόμηση τόσο των ιστών όσο και των λιπιδίων των εύθραυστων επιδερμίδων μετά την εμμηνόπαυση.

Η Vichy με την σειρά προϊόντων Neovadiol Gf και Νeovadiol Magistral βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στις γυναίκες αυτές, στηρίζοντας το πρόγραμμα του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση http://www.osteocare.gr   με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση αλλά και τη στήριξη των γυναικών κατά και μετά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. 

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη πραγματοποιείται το 7ο Ετήσιο Συνέδριο για τη σκελετική υγεία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. Κατά τη διάρκεια του, θα πραγματοποιηθούν πολλαπλές ομιλίες για την υγεία, ψυχολογία, διατροφή και άσκηση των ατόμων στη φάση της πρόληψης ή της οστεοπενίας. Παράλληλα, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία για πληθώρα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων (μετρήσεις οστικής πυκνότητας, κύφωση- σκολίωση, πελματογράφηση, τεστ άγχους, χοληστερίνης, πίεσης κ.α.)

Η VICHY θα δώσει τη δυναμική της παρουσία με την ομιλία του Επιστημονικού Διευθυντή της, κ. Τόλη Γιακουμάκη, σχετικά με  πρακτικές συμβουλές ομορφιάς και υγείας της επιδερμίδας κατά την εμμηνόπαυση, με μετρήσεις παραμέτρων της επιδερμίδας όπως πχ ενυδάτωση, φωτότυπος, ευκαιρία δοκιμής των εξειδικευμένων προϊόντων Neovadiol GF, Neovadiol Magistral, δείγματα και ενημερωτικά φυλλάδια αφιερωμένα στη ‘χρυσή ηλικία’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο