Ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στις 22-24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του επιστημονικού κόσμου.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Harvard, αλλά και πολύ σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα.

Μεταξύ αυτών, διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως ο Έλληνας Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, Αριστείδης Βέβες και ο Thanh L. Dinh, Assistant Professor of Surgery, Harvard Medical School.

Ο κ. Βέβες στη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε όλα τα νεότερα δεδομένα, τα οποία αφορούν στην θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβητικού έλκους, καθώς επίσης και σε όποια θεραπευτική αντιμετώπιση θα προκύψει στο άμεσο μέλλον.
Σύμφωνα με τον κ. Διδάγγελο, Πρόεδρο της ΔΕΒΕ, στόχος και σκοπός της εταιρείας είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και περισσότερο τους γιατρούς, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην αντιμετώπιση και θεραπεία της Νευροπάθειας και του Διαβητικού ποδιού.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε ζωντανή επίδειξη και εκπαίδευση στις τεχνικές διάγνωσης της περιφερικής και της νευροπάθειας του Αυτονόμου Νευρικού Συστήματος, της εξέτασης και διάγνωσης της Περιφερικής Αγγειοπάθειας και της περιποίησης και φροντίδας του διαβητικού ποδιού.

Μπορείτε να δείτε τις διαλέξεις και τις φωτογραφίες εδώ.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορωνοϊός: Διπλάσια κρούσματα σε τρεις εβδομάδες στην Ιταλία
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρούσα σε 4 εθελοντικές δράσεις της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας
Κλειστά λόγω απογραφής τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στις 29 Δεκεμβρίου