Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, γινόμαστε ολοένα και πιο ενεργητικοί, ενώ τα πόδια μας βρίσκονται συχνά εκτεθειμένα στο εξωτερικό περιβάλλον. Αποτέλεσμα; Ο κίνδυνος για εμφάνιση κάλων και φουσκάλων στα κάτω άκρα είναι ιδιαίτερα αυξημένος και η άμεση πρόληψη και αντιμετώπισή τους με αξιόπιστα προϊόντα, όπως τα επιθέματα Hansaplast για Κάλους και φουσκάλες, που φέρουν τη Σύσταση του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων Ποδολόγων είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Η εμφάνιση κάλων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επιλογή μη κατάλληλων για το πόδι μας παπουτσιών, που προκαλούν αυξημένη πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, λαμβάνοντας υπόψη ότι επηρεάζει το 50% του πληθυσμού.

Για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση σωστών παπουτσιών, αλλά και την άμεση καταπολέμηση του προβλήματος, όταν αυτό εμφανιστεί, με επιθέματα για κάλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα, σε ποσοστό 96% των ατόμων που είχαν εμφανίσει κάλο, μετά τη χρήση κατάλληλου επιθέματος, το μέγεθος του κάλου και ο πόνος μειώθηκαν αισθητά. Στην ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε η υψηλή αποτελεσματικότητα των Hansaplast επιθεμάτων για κάλους:

  • 94% των ατόμων, που συμμετείχαν στην έρευνα, συνιστούν τα Hansaplast επιθέματα για κάλους
  • 98% των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν ότι τα επιθέματα για κάλους Hansaplast τους βοήθησαν να αφαιρέσουν τον κάλο
  • 98% των συμμετεχόντων αξιολόγησαν «καλή ως πολύ καλή» την επαφή του προϊόντος με την επιδερμίδα τους
  • 86% των γιατρών αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των Hansaplast επιθεμάτων για κάλους «καλή ως πολύ καλή»

Τα Hansaplast Επιθέματα για Κάλους ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο και βοηθούν στην αφαίρεση των κάλων. Ο μαλακός ενσωματωμένος δακτύλιος από αφρώδες υλικό προστατεύει σαν μαξιλάρι την περιοχή του κάλου, ενώ παράλληλα το σαλυκιλικό οξύ μαλακώνει το σημείο για καλύτερη αφαίρεση του κάλου.

Ένα ακόμα σύνηθες πρόβλημα, που προκύπτει από την αλλαγή για τα πόδια μας και την επιδερμίδα μας, όταν «ανοίγει» ο καιρός, είναι η εμφάνιση φουσκάλων. Η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φουσκάλων είναι απαραίτητη γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος έντονου πόνου και μόλυνσης της περιοχής από βρωμιά και βακτήρια. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η άμεση χρήση Hansaplast επιθεμάτων για φουσκάλες, που εξασφαλίζουν άμεση ανακούφιση και ταχεία επούλωση της πληγής. Χάρη στη βελτιωμένη υδροκολλοειδή τεχνολογία, τα Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες προσφέρουν έξτρα δυνατό κράτημα για 48 ώρες, παραμένοντας στη θέση τους και προστατεύοντας την πληγή της φουσκάλες ανεξαρτήτως συνθηκών. Η ιδιαίτερα λεία επιφάνειά τους και οι απόλυτα επίπεδες άκρες τους εξασφαλίζουν τη σταθερότητα του επιθέματος στο σημείο τοποθέτησης. Χάρη στην ευελιξία του υλικού, τα Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες προσαρμόζονται σε κάθε μας κίνηση και δεν μετακινούνται.

Τα Hansaplast επιθέματα για Κάλους και Φουσκάλες, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς Hansaplast, που στοχεύουν στην προστασία του ποδιού και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, φέρουν τη σύσταση του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων Ποδολόγων. Αναγνωρίζοντας την υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα της ευρείας γκάμας προϊόντων περιποίησης ποδιών Hansaplast, o Ελληνικός Σύλλογος Ποδιάτρων Ποδολόγων προτείνει τα συγκεκριμένα προϊόντα με την ένδειξη «Συνιστάται από τον Ελληνικό Σύλλογο Ποδιάτρων Ποδολόγων», που αποτυπώνεται πάνω στις συσκευασίες των προϊόντων Hansaplast.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Συμβουλές για προστασία από την αφρικανική σκόνη
7 σοβαρές στρεβλώσεις που προκάλεσαν τα απογευματινά χειρουργεία
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης