Είτε έχετε καθυστέρηση στα ξαφνικά και σας έχει πιάσει ανησυχία, είτε προσπαθείτε να συλλάβετε εδώ και λίγο καιρό και θέλετε να δείτε τι έγινε, αν βρεθήκατε να αναρωτιέστε "Είμαι έγκυος;", ένα πράγμα είναι πάντα σίγουρο: Χρειάζεστε μια βέβαιη απάντηση, και γρήγορα.

Αρχικά, χρειάζεται ένα τεστ εγκυμοσύνης που να είναι αποδεδειγμένα και σταθερά ακριβές, καθώς και να μπορεί να ανιχνεύσει την εγκυμοσύνη γρήγορα και νωρίς. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι όλα τα τεστ εγκυμοσύνης εξίσου ακριβή ή εξίσου γρήγορα.  Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν, όμως, τεστ πρώιμης ανίχνευσης, τα οποία μάλιστα – όπως δείχνουν οι έρευνες αγοράς – προτιμούνται από τις γυναίκες.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε και δεύτερο τεστ. Αν ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός, αν φοβάστε ότι δεν έχετε υπολογίσει σωστά τις ημέρες (έχει συμβεί ή/ και θα συμβεί σε όλες, κανένα πρόβλημα), ή - πολύ απλά - αν επιθυμείτε μια δεύτερη επιβεβαίωση προτού ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το μέλλον σας, υπάρχει λόγος που συνήθως τα τεστ εγκυμοσύνης αγοράζονται... δυο-δυο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Από την ωορρηξία μέχρι την περίοδο, μεσολαβούν πάντα 14 ημέρες. Το νωρίτερο που μπορεί να ανιχνευθεί μια εγκυμοσύνη μετά τη σύλληψη είναι 6-7 ημέρες. Προσοχή, όμως: Ως σύλληψη δεν εννοούμε τη στιγμή της ερωτικής επαφής, καθώς το γόνιμο ωάριο μπορεί να παραμείνει ζωντανό από 24 μέχρι και 36 ώρες. Συνεπώς, μία εβδομάδα περίπου μετά την ημέρα της ωορρηξίας σας, θα μπορούσατε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και θεωρητικά να μάθετε αν έχετε μείνει έγκυος.

Ένα τεστ εγκυμοσύνης λειτουργεί με το να ανιχνεύει στα ούρα των γυναικών τις ορμόνες που αρχίζει να παράγει ο οργανισμός κατά την κύηση. Αυτές οι ορμόνες είναι δύο. Η πρώτη είναι η H-hCG (ITA), ή πιο "επίσημα", Υπεργλυκοζυλιωμένη ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη. Πρόκειται για μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον πλακούντα και είναι η κύρια μορφή ορμόνης κύησης που παράγεται κατά τις πρώτες εβδομάδες. Η δεύτερη ορμόνη είναι η Ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), που ανιχνεύεται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές συγκέντρωσης, και αρχίζει να εμφανίζεται στα ούρα 7 ημέρες από την σύλληψη. Αυτή την ορμόνη, που σχετίζεται με μεταγενέστερο στάδιο, ελέγχουν τα συνήθη τεστ εγκυμοσύνης. Τα τεστ έγκαιρης ανίχνευσης, "βρίσκουν" και την H-hCG.

Και κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το έξυπνο τεστ εγκυμοσύνης iQ. Πρόκειται για ένα τεστ πρώιμης ανίχνευσης, με ειδική τεχνολογία ώστε να ανακαλύπτει στα ούρα και τις δύο αυτές ορμόνες κύησης. Το iQ Τεστ Εγκυμοσύνης έχει υψηλή ευαισθησία, ώστε να ανιχνεύει τις ορμόνες ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες, με σταθερή ακρίβεια 99%, άσχετα από το ποια μέρα χρησιμοποιηθεί (μέσα στο πλαίσιο των 7 ημερών που αναφέραμε πιο πάνω). Μάλιστα, ένα θετικό αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί και μέσα σε ένα λεπτό από τη στιγμή που κάνατε το τεστ.

Το παράθυρο αποτελέσματος έχει δύο έγχρωμες ζώνες που μπορούν να εμφανιστούν, τη Ζώνη Δοκιμής και τη Ζώνη Ελέγχου. Αν εμφανιστεί μόνο η Ζώνη Ελέγχου, τότε δεν είστε έγκυος. Αν εμφανιστούν και οι δύο ζώνες, ροζ-μωβ χρώματος, τότε είστε έγκυος. Τέλος, αν η Ζώνη Ελέγχου δεν εμφανιστεί ή αν εμφανιστεί μόνο η Ζώνη Δοκιμής, τότε το αποτέλεσμα είναι άκυρο. Πιθανό να μην ακολουθήσατε σωστά όλα τα βήματα και θα πρέπει να κάνετε ένα νέο τεστ.

Το Τεστ Εγκυμοσύνης iQ κυκλοφορεί σε μονή συσκευασία, για πρώιμο έλεγχο της εγκυμοσύνης, αλλά και σε διπλή συσκευασία.

 

Μια εγκυμοσύνη είναι πάντα πολύ σημαντικό ζήτημα για την υγεία και τη ζωή μιας γυναίκας και αξίζει να έχετε σύμμαχο ένα τεστ που θα σας προσφέρει το πιο έγκυρο και έγκαιρο δυνατό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε, λοιπόν, έξυπνα και προτιμήστε ένα εξίσου έξυπνο τεστ εγκυμοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα https://www.iqpregnancytest.gr/  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας