Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης, που αποτελεί μη κερδοσκοπικό, κοινωφελή και ανεξάρτητο οργανισμό με επικέντρωση στην ασθένεια 'Κοιλιοκάκη', μέσα στα πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων στους τομείς της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της έρευνας, διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Ημερίδα Νόσου Κοιλιοκάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 09:30 πμ, στο ξενοδοχείο King George II Palace, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων ιατρών και επιστημόνων ειδικών στην νόσο, καθώς επίσης και κατασκευαστών τροφίμων χωρίς γλουτένη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νόσο, μία από τις συνηθέστερες, γενετικά συνδεδεμένες ασθένειες, που προκαλείται από δυσανεξία στη γλουτένη, καθώς επίσης και για τις νεότερες εξελίξεις όσον αφορά στους τρόπους αντιμετώπισής της.

Με αφορμή την αναγγελία της διεξαγωγής της 1ης Πανελλήνια Ημερίδας Νόσου Κοιλιοκάκης, ο κος Ευθύμιος Ιωάννου, ιδρυτής της Εταιρείας Νόσου Κοιλιοκάκης ανέφερε: 'Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη συνεχή επιμόρφωση του κοινού σχετικά με τη νόσο, αποφασίσαμε τη διοργάνωση της 1ης Πανελλήνιας Ημερίδας Νόσου Κοιλιοκάκης, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο του ιατρικού κόσμου όσο και των παραγωγών τροφίμων.

Ευελπιστούμε ότι το επόμενο βήμα στις προσπάθειές μας θα είναι η συμμετοχή της εταιρείας, κυρίως μέσω συνεργιών, στην εκπόνηση μελετών αναφορικά με την κοιλιοκάκη και τον εμπλουτισμό της γνωστικής βάσης που είναι διαθέσιμη για το θέμα στην Ελλάδα'.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια