Η Εταιρεία Νόσου Κοιλιοκάκης ( Ε.ΝΟ.Κ. - www.koiliokaki.gr ) που αποτελεί μη κερδοσκοπικό, κοινωφελή και ανεξάρτητο οργανισμό με επικέντρωση στη νόσο ‘Κοιλιοκάκη’ (Coeliac Disease), ανακοίνωσε την αναγνώρισή της και εγγραφή της ως μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων Κοιλιοκάκης (AOECS).

Η συμμετοχή της Ε.ΝΟ.Κ. κατοχυρώθηκε με απόφαση της 23ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα, 10-13 Σεπτεμβρίου 2009. Η Ε.ΝΟ.Κ. παρευρέθηκε στο Συνέδριο, προκειμένου να παρουσιάσει το έργο που έχει επιτελέσει στην Ελλάδα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, καθώς και τις μελλοντικές δραστηριότητες που προγραμματίζει, αλλά και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην έρευνα για τη νόσο.

‘Η συμμετοχή μας ως ενεργό μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων Κοιλιοκάκης, αποτελεί για εμάς μία σημαντική αναγνώριση από αντίστοιχους Ευρωπαϊκούς μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές μας, αλλά και μία μεγάλη ώθηση για ακόμη σημαντικότερα έργα στο άμεσο μέλλον, ενισχύοντας την πίστη μας στους στόχους της εταιρείας για συνεχή Ενημέρωση, Εκπαίδευση και Έρευνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ενίσχυση του προγράμματός μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου για τους πάσχοντες της χώρας μας’, δήλωσε ο κ. Ευθύμιος Ιωάννου, Πρόεδρος και ιδρυτής της Εταιρείας Νόσου Κοιλιοκάκης.

Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων Κοιλιοκάκης (Association of European Coeliac Societies – AOECS- http://www.aoecs.org/)

Η AOECS είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 34 ενώσεις για την Κοιλιοκάκη σε 30 χώρες, με περισσότερα από 280.000 μέλη. Η AOECS ασχολείται με τα ζητήματα της νόσου σε Ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, συντονίζει διεθνείς δραστηριότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με τη νόσο, ενώ στηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των εθνικών οργανώσεων των μελών της, προς όφελος του ευρωπαϊκού πληθυσμού που αντιμετωπίζει δυσανεξία στη γλουτένη.

Η AOECS συνεργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με διεθνείς οργανισμούς για την Κοιλιοκάκη, νομοθετικούς φορείς, τη βιομηχανία τροφίμων, ενώ έχει καθιερώσει τη χρήση του Διεθνούς Συμβόλου του Διασταυρωμένου Σταχιού για τα προϊόντα που είναι ελεύθερα γλουτένης και κατάλληλα για πάσχοντες από κοιλιοκάκη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''