Η νέα σειρά DERM AOX της La Roche-Posay προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Λειαίνει τις ρυτίδες και αποκαθιστά τη λάμψη στο δέρμα.

H γήρανση του δέρματος χωρίζεται σε 2 κατηγορίες:

  • την ενδογενή, που εξαρτάται από την κληρονομικότητα, τον τύπο του DNA μας, και
  • την εξωγενή, που εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες ζούμε.

Κύριος μηχανισμός της ενδογενούς γήρανσης είναι η γλυκοζυλίωση των ιστών (δηλαδή η ύπουλη 'καραμελοποίηση' των πρωτεϊνών του δέρματος από τη γλυκόζη), ενώ της εξωγενούς γήρανσης είναι η οξείδωση των κυττάρων, μια μη αναστρέψιμη διαδικασία φθοράς.

Γλυκοζυλίωση των ιστών

Η γλυκοζυλίωση, ενδογενής μηχανισμός γήρανσης, είναι υπεύθυνη για το 50% της γήρανσης του δέρματος. Προκαλείται από μια αντίδραση κατά την οποία η γλυκόζη, που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό, προσκολλάται στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να συγκριθεί με την αντίδραση ' καραμελοποίησης'.

Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης τροποποιούνται και σχηματίζονται νέα επιβλαβή μόρια: τα AGEs (Τελικά Προϊόντα Προχωρημένης Γλυκοζυλίωσης). Ως αποτέλεσμα, οι ίνες του δέρματος γίνονται δύσκαμπτες, ενώ η δομή του υποδόριου ιστού αλλοιώνεται.

Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζονται ρυτίδες και υπερχρωματικές κηλίδες από τον ήλιο.

Το φαινόμενο της γλυκοζυλίωσης είναι μη αναστρέψιμο. Καθώς οι ινοβλάστες μειώνονται με την ηλικία, και η σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης φθίνει, η ικανότητα ανανέωσης και επανόρθωσης του δέρματος μειώνεται. Επομένως, θα πρέπει να παρέμβουμε πριν τη δημιουργία των AGEs, διαφορετικά αυτά με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται και ο οργανισμός δεν μπορεί να τα απομακρύνει.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της πρόληψης.

Οξείδωση των κυττάρων

Το φαινόμενο της οξείδωσης συνδέεται με την παραγωγή ελεύθερων ριζών, ασταθείς ενώσεις που τους λείπει ένα ηλεκτρόνιο. Για να ανακτήσει τη σταθερότητά της μια ελεύθερη ρίζα προσπαθεί να πάρει ένα ηλεκτρόνιο από ένα άλλο μόριο.

Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που ακολουθούν, μπορούν να βλάψουν το κυτταρικό DNA και επομένως να αλλοιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό του δέρματος. Έτσι, το δέρμα αναπλάθεται πιο αργά και λιγότερο αποτελεσματικά.

Η διαδικασία οξείδωσης προκαλείται από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. Κάθε φορά που αναπνέουμε, η χρήση οξυγόνου από τον οργανισμό οδηγεί στην παραγωγή ελεύθερων ριζών. Το ίδιο συμβαίνει και με την έκθεση στην ακτινοβολία UV, τη ρύπανση καθώς και σε περιόδους έντονου στρες.

DERM AOX : Καινοτομία στην αντιγήρανση

Η σειρά DERM AOX προσφέρει διπλή δράση προστασίας:

Προστασία των ιστών

Χάρη στην καρνοσίνη: αδρανοποίηση της διαδικασίας γλυκοζυλίωσης

Η Καρνοσίνη είναι ένα μόριο με αντιγλυκοζυλιωτικές ιδιότητες, που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό, στους μυς και στον εγκέφαλο. Η Καρνοσίνη αντιδρά με τα σάκχαρα πριν αυτά προσκολληθούν στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, σχηματίζοντας γλυκοζυλιωμένη Καρνοσίνη, η οποία απομακρύνεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.

Σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη C (στις συνθέσεις DERM AOX), η Καρνοσίνη αντιμετωπίζει και προλαμβάνει τις βλάβες, ενισχύοντας τις δομές στήριξης του δέρματος.

Έτσι, το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του και γίνεται πιο ανθεκτικό στο πέρασμα του χρόνου, αποτρέποντας την εμφάνιση νέων ρυτίδων.

Προστασία των κυττάρων

Χάρη στην πυκνογενόλη: εξουδετέρωση του σχηματισμού ελεύθερων ριζών

Η Πυκνογενόλη, εκχύλισμα θαλάσσιας πεύκης, είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Berkeley, η αντιοξειδωτική δράση της Πυκνογενόλης είναι 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Βιταμίνης C και 50 φορές από εκείνη της Βιταμίνης Ε.

Στις συνθέσεις της σειράς DERM AOX, η Πυκνογενόλη συνδυάζεται με τις Βιταμίνες Ε και C, παράγοντες του ενδογενούς αντιοξειδωτικού συστήματος.

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η Πυκνογενόλη έχει την ικανότητα να προστατεύει και να ανανεώνει τη Βιταμίνη Ε και C. Η ύπαρξη αυτού του ευεργετικού κύκλου ανανέωσης οδήγησε τα Εργαστήρια της La Roche - Posay στο συνδυασμό αυτών των τριών ισχυρών αντιοξειδωτικών σε μία σύνθεση.

Η Πυκνογενόλη εμποδίζει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, πριν προλάβουν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα.

Επομένως, τα κύτταρα προστατεύονται και το δέρμα προφυλάσσεται από τη γήρανση.

Ενας ορός και δυο προϊόντα καθημερινής φροντίδας που επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης

Η νέα σειρά DERM AOX δημιουργήθηκε για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των γυναικών που παρατηρούν την εμφάνιση των πρώτων κλινικών συμπτωμάτων γήρανσης -λεπτές γραμμές, ρυτίδες, απώλεια λάμψης- και θέλουν να δράσουν τόσο για να προλάβουν την επιδείνωσή τους όσο και για να τα επανορθώσουν.

DERM AOX SERUM Εντατικός Αντιρυτιδικός Ορός Λάμψης:

Πολύ λεπτή, μη λιπαρή υφή, που απορροφάται αμέσως από το δέρμα.

Το πρόσωπο αποκτά αμέσως λάμψη και οι ρυτίδες λειαίνονται.

Με ιαματικό νερό της La Roche - Posay

Διατίθεται σε συσκευασία των 30ml.

DERM AOX Καθημερινή Αντιρυτιδική Φροντίδα Επανόρθωσης και Λάμψης:

σε 2 υφές, για κάθε τύπο επιδερμίδας:

- Ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα

- Μικτή ή κανονική και ευαίσθητη επιδερμίδα

Επανορθώνει τις ρυτίδες.

Χαρίζει λάμψη.

Προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB (SPF10, PPD10).

Με ιαματικό νερό της La Roche - Posay

Διατίθενται σε συσκευασία των 40ml.

LA ROCHE-POSAY. Η ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

Προϊόντα καθημερινής φροντίδας που τα εμπιστεύονται περισσότεροι από 25.000 δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο. Ιδανικά ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Όλα τα προϊόντα της La Roche-Posay διατίθενται σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Επισκεφτείτε το http://www.laroche-posay.com/ για περισσότερες πληροφορίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες αντικαταθλιπτικού φαρμάκου
HIV: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ζητήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης και επιβίωσης νεφροπαθών και θαλασσαιμικών