Αγγλικός όρος
gliadin
Ορισμός
Μια μη υδατοδιαλυτή πρωτεΐνη που βρίσκεται στη γλουτένη του σιταριού. Δεν περιέχει το απαραίτητο αμινοξύ λυσίνη. Η κολλώδης
μάζα που προκύπτει, όταν αναμείξουμε αλεύρι και νερό, οφείλεται στη γλιαδίνη. Σε ορισμένα άτομα, ο εντερικός βλεννογόνος δεν μπορεί να πέψει την ουσία
αυτή, η οποία, για το λόγο αυτό, καταστρέφει το εντερικό επιθήλιο και προκαλεί εντεροπάθεια από γλουτένη.
Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) για τις συνεχείς παρεμβάσεις των επιστημόνων σε θέματα που δεν είναι ... Περισσότερα »
Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1.051 εντοπίζονται στην Αττική, 257 στη Θεσσαλονίκη και 102 στην Αχαΐα.... Περισσότερα »
Ελάχιστες είναι οι διαθέσιμες κλίνες. Ασθενείς υποθεραπεύονται, καταγγέλλουν γιατροί του Κρατικού Νίκαιας, κάνοντας λόγο για "λειτουργική κατάρρευση" ... Περισσότερα »
Μπορούμε να μαγειρέψουμε ένα αυγό με εκατό διαφορετικούς τρόπους, ποιος είναι όμως ο πιο ωφέλιμος για την υγεία μας;... Περισσότερα »
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video