Να κοιμάστε ανάσκελα

Ο ύπνος σε συγκεκριμένες θέσεις κάθε νύχτα οδηγεί σε ρυτίδες. Αν κοιμάστε στο πλάι θα τις εμφανίσετε στα μάγουλα και το σαγόνι, ενώ αν κοιμάστε μπρούμυτα θα παρουσιάσετε αυλάκια στο μέτωπο. Για να μειώσετε τη δημιουργία νέων ρυτίδων να κοιμάστε ανάσκελα.

Να τρώτε περισσότερα ψάρια, όπως ο σολομός

Ο σολομός είναι σπουδαία πηγή πρωτεΐνης, που είναι ένας από τους θεμέλιους λίθος του καλού δέρματος. Είναι επίσης πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Ειδικοί σημειώνουν ότι τα αναγκαία λιπαρά οξέα θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν νεανικό, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Μη συνοφρυώνεστε- φορέστε γυαλιά

Η επαναλαμβανόμενη κίνηση του δέρματος όταν συνοφρυώνεστε θέτει σε υπερλειτουργία τους μυς του προσώπου, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων. Να φοράτε γυαλιά αν τα χρειάζεστε, όπως και γυαλιά ηλίου, που προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια και σας εμποδίζουν να συνοφρυώνεστε.

Χρησιμοποιείστε φυσικά οξέα φρούτων AHA

Tα συγκεκριμένα φυσικά οξέα ανασηκώνουν την άνω στοιβάδα των νεκρών δερματικών κυττάρων μειώνοντας την εμφάνιση των πόρων, των γραμμών και των επιφανειακών ρυτίδων, ιδιαίτερα γύρω από τα μάτια.

Ισχυρότερες μορφές AHA μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Η χρήση AHA μπορεί να καταστήσει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, επομένως να φοράτε αρκετό αντηλιακό καθημερινά.

Μην πλένετε το πρόσωπο σε υπερβολικό βαθμό

Το τρεχούμενο νερό στερεί από το δέρμα την υγρασία και τα φυσικά έλαια, που προστατεύουν από τις ρυτίδες. Αν πλένετε πολύ συχνά το πρόσωπο ’’ ξεπλένετε’’ και την προστασία του.

Εκτός και αν το σαπούνι σας περιέχει ενυδατικά, χρησιμοποιήστε gel ή κρέμα για τον καθαρισμό του προσώπου.

Να φοράτε κρέμες με βιταμίνη C

‘Ερευνες έχουν ανακαλύψει ότι οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου, να προστατεύσουν από τη βλάβη των ακτίνων UVA και UVB, να βοηθήσουν στη μείωση των σκούρων κηλίδων και να μειώνουν την ερυθρότητα. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόν με το σωστό είδος C, ωστόσο. Το L-ασκορβικό οξύ μπορεί ενδεχομένως να είναι το καλύτερο για την ανακούφιση των ρυτίδων.

Σόγια για τη φροντίδα του δέρματος

Η σόγια μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, ακόμα και να το προστατεύσει. Ερευνητές υποδεικνύουν ότι η σόγια που εφαρμόζεται στο δέρμα ή που λαμβάνεται ως συμπλήρωμα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην προστασία ή ακόμα και να επουλώσει μέρος της βλάβης από τον ήλιο. Επίσης, φάνηκε πως βελτιώνει τη δομή του δέρματος.

Αντικαταστήστε τον καφέ με το κακάο

Δοκιμάστε ένα ρόφημα που μειώνει τις ρυτίδες. Σε έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κακάο με υψηλά επίπεδα δυο αντιοξειδωτικών, της επικατεχίνης και της κατεχίνης, προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή βλάβη, βελτιώνει τη ροή του αίματος στα δερματικά κύτταρα, βοηθά την ενυδάτωση και καθιστά πιο μαλακό το δέρμα.

Αν θέλετε να φαίνεται νεανικό το δέρμα σας αρχίστε με τα βασικά. Πιθανόν έχετε ακούσει τις συμβουλές πρωτύτερα αλλά είναι σημαντικό

  • Να αποφεύγετε τον ήλιο
  • Να φοράτε αντηλιακό
  • Να φοράτε προστατευτικά ρούχα
  • Να μην καπνίζετε
  • Να χρησιμοποιείτε ενυδατικό.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;