Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021, 12:59

Κάπνισμα και καρκίνος του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο πρώτος  παγκοσμίως ανεξαρτήτου φύλου σε επίπτωση. Περισσότερο από 80% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα οφείλονται στο κάπνισμα. 

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 16:21

James Murphy: Πώς το glo μπορεί να μειώσει τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος

Ο επικεφαλής Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου της British American Tobacco εξηγεί πώς το προϊόν θερμαινόμενου καπνού, glo™, που μόλις ήρθε στην Ελλάδα, παράγει λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, 11:56

Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, η ανάγκη για υιοθέτηση στρατηγικών «Μείωσης της Βλάβης» από το κάπνισμα γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:28

Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer

Μελέτες πληθυσμών στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία).

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016, 12:10

4η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνεται για το 30 τοις εκατό των καρκίνων. Σχεδόν 30 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε: υψηλός δείκτης μάζας σώματος, χαμηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και χόρτων, έλλειψη σωματικής άσκησης, κάπνισμα και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 18:46

Κόψτε το κάπνισμα κερδίστε ζωή!

Οι δυσκολίες της διακοπής καπνίσματος μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα με επιτυχία. Εκτός από την τροποποίηση της συμπεριφοράς, υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα που μπορούν, με την καθοδήγηση των γιατρών, να χορηγηθούν παράλληλα, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη και παρακολούθηση.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015, 15:17

Ενημέρωση για το κάπνισμα στα σχολεία

Μια Πρωτοβουλία Εθελοντών Ιατρών για τον Έλεγχο και τη Διακοπή του Καπνίσματος και των Εξαρτήσεων δημιουργήθηκε σε συστηματική και ενεργή βάση.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 18:44

Νέα μέτρα για τη διακοπή του καπνίσματος στη χώρα μας

Το τελευταίο διάστημα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε εξαγγελίες νέων μέτρων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εκ νέου ενεργοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, με εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή του.

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013, 09:56

Η ΧΑΠ είναι σήμερα η τέταρτη αιτία θανάτου

Ο Διευθυντής Α’ ΚΕΘ-ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρει ότι η Χ.Α.Π. αποτελεί μία σύγχρονη πανδημία που οφείλεται στο κάπνισμα.

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2011, 14:35

Τσιγάρο; Τρέχω να το κόψω

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μάς εξηγεί γιατί επιλέχτηκε ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, από την Εταιρεία και τον ΣΕΓΑΣ, ώστε να αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η ανάγκη για άμεση διακοπή του καπνίσματος και η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.