Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013, 17:06

Μύθοι και αλήθειες για την παχυσαρκία

Οι νέες ιατροκοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνει η αυξανόμενη επίπτωση της παχυσαρκίας τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, καθιστούν απαραίτητη την έγκυρη ενημέρωση του γενικού πληθυσμού γύρω από τις "αλήθειες" και τους "μύθους" που την αφορούν.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, 13:02

Επιδημία η παιδική και εφηβική παχυσαρκία στη χώρα μας

Σε 600.000 υπολογίζονται σήμερα οι παχύσαρκοι και υπέρβαροι έφηβοι και παιδιά στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς η παιδική και εφηβική παχυσαρκία αποτελεί πλέον μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας και στην Ελλάδα.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, 12:09

Παιδική παχυσαρκία

Η Δρ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Γαστρεντερολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας & Διατροφής, μιλά για την επιδημία της παχυσαρκίας στην Ελλάδα και τους τρόπους πρόληψής της.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 16:29

Παγκόσμια επιδημία η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία, ξεχωριστό νόσημα, αλλά και ένας από τους βασικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισης πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων, αποτελεί στις μέρες μας παγκόσμια επιδημία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 17:22

Βελτίωση της αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Ο Παθολόγος - Διαβητολόγος, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου - Ιατρείου Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού, ΓΝ Πειραιά ‘ΤΖΑΝΕΙΟ’ κύριος Μελιδώνης Ανδρέας, μας ενημερώνει για τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012, 12:04

Η διατροφή της εγκύου προλαμβάνει την παιδική παχυσαρκία

Θεωρείται μία από τις μάστιγες της εποχής μας για τον ανεπτυγμένο κόσμο, με υψηλά ποσοστά εμφάνισης και στην Ελλάδα. Ο λόγος για την παιδική παχυσαρκία, η οποία αποτελεί διπλό κίνδυνο, καθώς επηρεάζει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ανάπτυξη.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012, 12:20

Σύγχρονες παγκόσμιες επιδημίες

Σε σύγχρονες παγκόσμιες επιδημίες έχουν εξελιχθεί η παχυσαρκία και ο διαβήτης, ενώ φαίνεται πως η καλή σεξουαλική ζωή προστατεύει την καρδιά και αποτελεί σημαντικό παράγοντα καλής υγείας και μακροζωίας.

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012, 11:03

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ενδοκρινολογία

Κατά τη διάρκεια του 39ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού θα γινει παρουσίαση νέων θεραπευτικών μέσων για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ θα πραγματοποιηθεί και λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένωνκαι των χειρουργικών επεμβάσεων, και την ιδιαίτερη σημασία της διαρκούς παρακολούθησης από τον θεράποντα Ενδοκρινολόγο,ο οποίος και είναι υπεύθυνος να συστήσει την ενδεδειγμένη για κάθε ξεχωριστό και ιδιαίτερο ασθενή θεραπεία.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 15:50

Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Τα επιστημονικά δεδομένα της τελευταίας δεκαετίας δείχνουν σαφώς, ότι η χειρουργική αντιμετώπιση ενδείκνυται όταν οι άλλες προσπάθειες έχουν αποτύχει, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να μπορέσει ένας σοβαρά παχύσαρκος ασθενής να χάσει έστω και 10 τοις εκατό του βάρους του και μετά να το διατηρήσει.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011, 12:59

Πρόληψη Καρκίνου

Ο Ογκολόγος Ηλίας Αθανασιάδης μιλά για την οδηγίες πρόληψης του καρκίνου. Επισημαίνει ότι ο πρώτος παράγοντας στην Ελλάδα είναι το κάπνισμα και δεύτερος η παχυσαρκία.