Video

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019, 10:34

Τροποποίηση του καρδιακού αυτόνομου νευρικού συστήματος: Μία νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων

Ο Δημοσθένης Κατρίτσης, Διευθυντής Γ' Καρδιολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ, μας μιλάει για τo αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση και διατήρηση πολλών καρδιολογικών παθήσεων όπως η κολπική μαρμαρυγή, η αρτηριακή υπέρταση, οι κοιλιακές ταχυκαρδίες και η καρδιακή ανεπάρκεια.

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 13:52

Αρτηριακή υπέρταση και στυτική δυσλειτουργία

Στο Ιατρείο Aρτηριακής Yπέρτασης, Kαρδιαγγειακής και Στυτικής υγείας του ΜΗΤΕΡΑ, πραγματοποιείται εκτίμηση ασθενών με αρτηριακή υπέρταση, αυξημένα λιπίδια ορού καθώς και στυτική δυσλειτουργία που θεωρείται πρώιμη εκδήλωση καρδιαγγειακής νόσου.

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, 16:10

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης: Μετρήστε την πίεσή σας!

Στην Ελλάδα πάνω από το 1/3 των ενηλίκων έχουν υπέρταση και πάνω από το 1/2 των ηλικιωμένων. Ποσοστό 40 τοις εκατό των υπερτασικών είναι αδιάγνωστοι και μόνο 20 τοις εκατό, έχουν επιτύχει καλή ρύθμιση με φαρμακευτική θεραπεία.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:28

Η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer

Μελέτες πληθυσμών στην Ευρώπη και την Αμερική τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι η επίπτωση της άνοιας μειώνεται ως αποτέλεσμα της αλλαγής του τρόπου ζωής και του ελέγχου των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου (αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, κάπνισμα, παχυσαρκία, υπερχοληστεριναιμία).

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016, 13:30

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την αρτηριακή υπέρταση

Η 17η Μαΐου έχει ορισθεί ως παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης της αρτηριακής υπέρτασης, μιας νόσου με ιδιαίτερη επίπτωση στην παγκόσμια υγεία αν λάβουμε υπόψη ότι τρείς στους δέκα ενήλικες πάσχουν από αυτή, ποσοστό που ανέρχεται ακόμα και στο 50 τοις εκατό για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, 12:07

Πνευμονική Υπέρταση: μια σπάνια και πολύπλοκη νόσος

Η Πνευμονική Υπέρταση είναι μια σπάνια νόσος και η διαχείρισή της εξαιρετικά σημαντική και πολύπλοκη, για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένο οι ασθενείς να παρακολουθούνται από εξειδικευμένους γιατρούς στη νόσο και σε ειδικά κέντρα με καταρτισμένο υγειονομικό προσωπικό.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 10:02

Πνευμονική Υπέρταση: δύσκολη η πρόσβαση στις θεραπείες

Ο χρόνος είναι ο πιο σημαντικός για τη ζωή του πάσχοντα με Πνευμονική Υπέρταση.'Η αργοπορία λόγω των διαδικαστικών στην Ελλάδα, η δυσκολία πρόσβασης στις θεραπείες και η άγνοια της νόσου είναι οι εχθροί στην άνιση μάχη μας' επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση Ιωάννα Αλυσανδράτου.

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013, 15:09

Υπέρταση: Πώς να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την Ελλάδα, καθώς όλες οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχει άμεση και σημαντική σχέση της αύξησης της πίεσης με την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 11:45

Λύσεις για την υπέρταση

Όλες οι μελέτες δείχνουν πως υπάρχει άμεση και σημαντική σχέση της αύξησης της πίεσης με την οικονομική δυσπραγία και την ανεργία.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 15:27

Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων

Δραματικές ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται στην ελληνική αγορά.Πρόκειται για τουλάχιστον 163 σκευάσματα, στα οποία περιλαμβάνονται αντικαρκινικά, φάρμακα για την υπέρταση, καρδιολογικά και λοιπά φάρμακα.