Η κατανάλωση τουλάχιστον 2 μερίδων φρούτων καθημερινά συνδέθηκε με 36% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα του Edith Cowan University.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, και αποκάλυψε ότι άνθρωποι που κατανάλωναν τουλάχιστον 2 μερίδες φρούτων την ημέρα είχαν υψηλότερες μετρήσεις ευαισθησίας στην ινσουλίνη σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερο από μια μερίδα.

Η Dr Nicola Bondonno, δήλωσε ότι τα ευρήματα συχνά προφέρουν νέες ενδείξεις για τα οφέλη των φρούτων.

Η νέα έρευνα έδειξε σχέση μεταξύ πρόσληψης φρούτων και δεικτών ευαισθησίας στην ινσουλίνη, που υποδεικνύει ότι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα είχαν να παράγουν λιγότερη ινσουλίνη για να μειώσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η έρευνα εξέτασε στοιχεία 7.675 Aυστραλών και αξιολόγησε τη λήψη φρούτων και χυμών, καθώς και την εμφάνιση διαβήτη μετά από 5 χρόνια.

Η Dr Bondonno δήλωσε ότι για τους χυμούς φρούτων δεν παρατηρήθηκε η ίδια ωφέλιμη σχέση που παρατηρήθηκε με κατανάλωση ολόκληρου φρούτου.

Πηγές:
Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα