Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα τους φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 22 Οκτωβρίου 2021, διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Φροντιστές και Κατάθλιψη”. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει την στήριξη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής  Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Την ημερίδα στηρίζουν οι: Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., EUFAMI, Alzheimer Hellas, Alzheimer Χαλκίδας, Obrela,  Έδρα, 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, «Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος & Φίλων» και το δίκτυο ENALMH.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τους ψυχιάτρους Δημήτριο Κόντη και Δημήτριο Ρούκα. Ομιλίες θα γίνουν από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Ευανθία Σακελλάρη και τον Λέκτορα Εφαρμογών κ Χρήστο Πράπα. Τέλος εισήγηση στα Αγγλικά θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων οικογενειών ατόμων με ψυχική νόσο EUFAMI.

Σύνδεσμος για συμμετοχή: https://us02web.zoom.us/j/82634492233 

 

Επιπλέον Πληροφορίες