Η αξία της παγκόσμιας αγοράς των κυτταρικών θεραπειών CAR-T Cell Therapy αποτιμήθηκε σε 1709 εκατ. δολ. το 2021 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 64,66% την περίοδο πρόβλεψης, 2023-2027, φτάνοντας έτσι σε αξία τα 33153,30 εκατ. δολ. έως το 2027.

Η αύξηση των περιστατικών καρκίνου στον παγκόσμιο πληθυσμό και, συνεπώς, η αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας λόγω της νόσου θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς CAR-T Cell Therapy τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Ανασχετικοί παράγοντες θα μπορούσαν να είναι ενδεχομένως οι παρενέργειες της θεραπείας με κύτταρα CAR-T και το υψηλό κόστος θεραπείας που έχουν αυτές για τα δημόσια συστήματα υγείας. 

Η παγκόσμια αγορά CAR-T Cell Therapy είναι τμηματοποιημένη ανά τύπο προϊόντος, τύπο όγκου, ένδειξη, τύπο θεραπείας, στοχευμένο αντιγόνο, τελικό χρήστη κ.λπ. Με βάση τον τύπο της θεραπείας, η αγορά διαχωρίζεται περαιτέρω σε μεμονωμένη θεραπεία και συνδυαστική θεραπεία.

Οπως υποστηρίζεται, η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διάγνωση του καρκίνου και η έγκαιρη πραγματοποίηση των εξετάσεων είναι υπεύθυνες για την επιλογή των ασθενών για μία μόνο θεραπεία.

Ο καρκίνος στα αρχικά στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεμονωμένες θεραπείες. Οι συνδυαστικές θεραπείες είναι πρόσφατες εξελίξεις όπου πολλαπλές θεραπείες εμπλέκονται μαζί για να σταματήσουν την ανάπτυξη του καρκινικού όγκου, να αφαιρέσουν τα εξογκώματα και ακόμη και να αλλάξουν τις πληροφορίες στο γενετικό κώδικα.

Πηγές:
https://www.businesswire.com/news/home/20220331005692/en/Global-CAR-T-Cell-Therapy-Market-Research-Report-2022-Product-Type-Tumor-Type-Indication-Treatment-Type-Targeted-Antigen---Competition-Forecast-and-Opportunities-2017-2027---ResearchAndMarkets.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γονίδια οικογένειας από την Κολομβία ίσως "φρενάρουν" τη νόσο Alzheimer
Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και σε ποιες τροφές τους βρίσκουμε
Περπάτημα: "Φάρμακο" κατά του πόνου στη μέση [μελέτη]