H τεχνογνωσία από τα εμβόλια, η αυξανόμενη ζήτηση για μονοκλωνικά αντισώματα (mAbs), η χρηματοδότηση για έρευνα με βάση τα κύτταρα, η μεγαλύτερη προτίμηση για τεχνολογίες μιας χρήσης, το λανσάρισμα προηγμένων προϊόντων κυτταροκαλλιέργειας και η εντονότερη εστίαση στην εξατομικευμένη ιατρική είναι οι βασικότεροι λόγοι που θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς κυτταροκαλλιέργειας στο μέλλον. Πρόσφατη έρευνα προβλέπει ότι θα φτάσει τα 41,3 δισ. δολ. έως το 2026 από τα 22,8 δισ. δολ. που ήταν το 2021, διαγράφοντας ανοδική πορεία κατά 12,6 % μεταξύ του 2021 και του 2026. 

Με βάση το προϊόν, η αγορά κυτταροκαλλιέργειας χωρίζεται στον εξοπλισμό και στα αναλώσιμα. Η αγορά εξοπλισμού κυτταροκαλλιέργειας κατακερματίζεται περαιτέρω σε εξοπλισμό υποστήριξης, βιοαντιδραστήρες και εξοπλισμό αποθήκευσης. Η αγορά αναλωσίμων που καταλάμβανε το 2020 το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς διακρίνεται σε ορούς, μέσα και αντιδραστήρια, δοχεία και  βιοαντιδραστήρα. 

Με βάση την εφαρμογή, από την άλλη, η αγορά κυτταροκαλλιέργειας κατηγοριοποιείται στη βιοφαρμακευτική παραγωγή, στα διαγνωστικά, στην ανακάλυψη και την ανάπτυξη φαρμάκων, στη μηχανική ιστών και στην αναγεννητική ιατρική και σε άλλες εφαρμογές. 
Το τμήμα βιοφαρμακευτικής παραγωγής διαιρείται περαιτέρω σε παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων, παραγωγή εμβολίων και παραγωγή άλλων θεραπευτικών πρωτεϊνών. Το τμήμα της μηχανικής ιστών και της αναγεννητικής ιατρικής χωρίζεται περαιτέρω σε κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία και άλλες εφαρμογές μηχανικής ιστών και αναγεννητικής ιατρικής. 
Ειδικότερα το τμήμα βιοφαρμακευτικής παραγωγής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με το υψηλότερο ρυθμό κατά 14,1% κατά την περίοδο πρόβλεψης. Η υψηλή ανάπτυξη αυτού του τμήματος αποδίδεται στην εμπορική επέκταση μεγάλων φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών εταιρειών, καθώς και στην αυξανόμενη ζήτηση για μονοκλωνικά αντισώματα. 

Η αγορά της Ασίας Ειρηνικού εκτιμάται ότι θα καταγράψει τον υψηλότερο ρυθμό κατά την περίοδο πρόβλεψης, συμβάλλοντας σε αυτό οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για έρευνα στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα, ο αυξανόμενος γηριατρικός πληθυσμός, η αυξανόμενη προβολή της έρευνας για την αναγεννητική ιατρική, ο μεγαλύτερος αριθμός ερευνητών στην Ιαπωνία, η ανάπτυξη της προκλινικής/κλινικής έρευνας στην Κίνα, οι ευνοϊκές αλλαγές στους κανονισμούς για τις άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) στον φαρμακευτικό κλάδο στην Ινδία και η ανάπτυξη των φαρμακευτικών και βιοφαρμακευτικών τομέων στη Νότια Κορέα.

Στους βασικούς παίκτες της αγοράς περιλαμβάνονται οι Thermo Fisher Scientific, Inc. (ΗΠΑ), η Merck KGaA (Γερμανία), η Danaher Corporation (ΗΠΑ) και η Sartorius AG (Γερμανία).

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/cell-culture.asp

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις