Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που όλοι μας χαλαρώνουμε. Ίσως αν έχουμε στο πρόγραμμα διακοπές, αλλά και αν βρισκόμαστε πιο συχνά με φίλους, οι ευκαιρίες να φάμε υπερβολικά ή ανθυγιεινά αυξάνονται. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε αυτό;

Επιλέγουμε πιο άλιπο κρέας

Ναι, μια μπριζόλα είναι πολύ νόστιμη και δεν είναι αναγκαστικά απαγορευτική, αν δεν το παρακάνετε με το λίπος. Το λευκό κρέας ή το ψάρι, όμως, εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες και πιο ελαφριές επιλογές, χωρίς να στερούνται σε γεύση αν πειραματιστείτε με το μαρινάρισμα.

Πού και πού αποφεύγουμε και το κρέας

Μπέργκερ μανιταριών; Γιατί όχι; Μπορεί να είναι εξίσου νόστιμο και ζουμερό, με 0 μηδέν από τα λιπαρά του κρέατος.

Τα λαχανικά χωράνε παντού

Είτε μεζέδες, είτε μπάρμπεκιου, είτε σε πικνίκ: Φροντίστε να έχετε μαζί σας άφθονα λαχανικά εποχής για να γεμίσετε το πιάτο σας. Το μεγαλύτερο κομμάτι της μερίδας μας πρέπει να αποτελείται από λαχανικά, που μας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες. Ταυτόχρονα μας παρέχουν όλες τις φυτικές ίνες και βιταμίνες που χρειαζόμαστε.

Τι πίνουμε;

Το αλκοόλ δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα - εκτός και αν μπορέσετε να μείνετε στη μία παγωμένη μπύρα, που και εκείνη όμως θα σας φορτώσει με περιττές θερμίδες. Δοκιμάστε κάτι αληθινά χαμηλό σε θερμίδες και με μηδέν ζάχαρη, όπως σόδα με στυμμένο λεμόνι μέσα.

Το επιδόρπιο μπορεί να γίνει πιο ιδιαίτερο

Μικρό μυστικό: Τα περισσότερα καλοκαιρινά φρούτα ψήνονται, και μάλιστα απελευθερώνουν ακόμα πιο γλυκές γεύσεις. Συνεπώς, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα πιο ελαφρύ επιδόρπιο, με ψητά φρούτα (ειδικά αν έχετε γκριλ) και γιαούρτι;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΙΣΑ: 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: ‘’Έμφραγμα του Μυοκαρδίου- Νεότερες προσεγγίσεις’’
LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής 26 Απριλίου 2024
Ανδρική υπογονιμότητα: Σχετίζεται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων;