Ένα χρηστικό βιβλίο, γραμμένο με ευαισθησία, ενσυναίσθηση, γνώση, χιούμορ, έρευνα αλλά και ρεαλισμό, αφήνοντας πίσω την ασθένεια και αγκαλιάζοντας σφιχτά την δεύτερη ευκαιρία της ζωής, αποτελεί η έκδοση «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ –Διαχείριση του φόβου και της καθημερινότητας, tips & tricks», της οποίας η κεντρική διάθεση γίνεται από τις εκδόσεις ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Το βιβλίο φέρει την υπογραφή δύο διαφορετικών οπτικών, της θεραπευμένης επιχειρηματία Ελίνας Ψημίτη και της θεραπεύτριας χειρουργού μαστού Μαρουλιώς Σταθουλοπούλου.

Στο βιβλίο συνεργάστηκε επίσης, ο Διευθυντής Κέντρου Μαστού και πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού, Δρ. Βασίλης Βενιζέλος, ο οποίος συνεχάρη τις δύο συγγραφείς και ιδιαιτέρως την Ελίνα ως πρώην ασθενή, που κατάφεραν να γράψουν ένα εγχειρίδιο με πολύτιμες Οδηγίες για τις γυναίκες που είτε νοσούν είτε όχι είναι πολύ δύσκολο να βρουν συγκεντρωμένες πληροφορίες αναφορικά με τη διαχείριση της νόσου.

Μέσα από τις σελίδες του, με τεκμηρίωση από δέκα ακόμη διακεκριμένους επιστήμονες και με χρήσιμες καθημερινές συμβουλές από την θεραπευμένη Ελίνα, ο καρκίνος του μαστού απομυθοποιείται, με στόχο να νικηθεί ο φόβος και η προκατάληψη, ενώ δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση και στην ανάγκη για μία ποιότητα ζωής που πρέπει να απολαμβάνουν με ασφάλεια όλες οι γυναίκες.

Πρακτικό, εύκολο κι ευχάριστο, δομημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε οι αναγνώστες να πηγαίνουν κατευθείαν στα κεφάλαια που τους ενδιαφέρουν.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης, η δημοσιογράφος και θεραπευμένη Έλενα Μπουζαλά, αναφέρθηκε με γενναιότητα και  ρεαλισμό στη δική της εμπειρία, την οποία έχει αφήσει οριστικά πίσω εδώ και χρόνια και απολαμβάνει μία πλήρη ζωή με την οικογένειά της, καθώς και με την εργασία της. Η δικηγόρος  Μαίρη Κοντού, περιέγραψε τις διαδικασίες των θεραπειών της στενής φίλης της Ελίνας και της συγγραφής του βιβλίου, ως ένα μονοπάτι αισιοδοξίας.

Ενδιαμέσως, η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου, διάβαζε αποσπάσματα, τα οποία παρέπεμπαν σε δυνατές ενότητες, όπως «Πρόληψη», «Από την πλευρά του χειρουργού» «Καθρέφτης» και «Κορίτσια τις εξετάσεις μας».

Η χειρουργός μαστού Μαρουλιώ Σταθουλοπούλου αναφέρθηκε στη γνωριμία της με την Ελίνα, τον καταιγισμό των ερωτήσεων, την αναζήτηση των απαντήσεων σε κάθε λεπτομέρεια και πώς αυτή η σχέση μετουσιώθηκε σε μια δυνατή φιλία.

Η Ελίνα, η οποία έκλεισε τη βραδιά, μίλησε με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη αλλά και ρεαλισμό για την εμπειρία της, από τη στιγμή της διάγνωσης έως και το τέλος των θεραπειών. Και οι δύο συγγραφείς, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Τελικά, «το μυστικό της αλλαγής, είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου όχι στο πώς θα πολεμήσεις το παλιό, αλλά στην κατασκευή του νέου» σύμφωνα με τον Σωκράτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα