Τα σνακ μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητα για να διατηρούμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας υψηλά και να μην είμαστε νωθροί. Επιπλέον, αποτελούν έναν πολύ εύκολο και νόστιμο τρόπο να λαμβάνουμε καθημερινά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Και επειδή τα σνακ μας, περισσότερο από κάθε άλλο πρέπει να είναι υγιεινά, αυτές είναι αρκετές (και το εννοούμε) ιδέες για να έχετε εναλλακτικές. Τα πιο πολλά δεν χρειάζονται ούτε πέντε λεπτά προετοιμασίας.

Ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα

Πρωτεΐνη, ίνες και καλά λιπαρά. Στην ουσία πρόκειται για ένα μικρό, πλήρες γεύμα. Προσέξτε μόνο το μέγεθος της μερίδας, καθώς περιέχουν άφθονες θερμίδες.

Πιπεριές και γουακαμόλε

Το γουακαμόλε είναι ένα νόστιμο ντιπ που παρασκευάζεται από αβοκάντο, λάιμ και κρεμμύδι. Ταιριάζει υπέροχα με πιπεριά ή άλλα ωμά λαχανικά. Τα αβοκάντο περιέχουν ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά.

Ρεβύθια

Δεν χρειάζεται να τα κάνετε σούπα. Μπορείτε να τα βράσετε ή να τα ψήσετε σκέτα, με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, και μέσα στην ημέρα να τρώτε λίγα. Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Τόνος

Και αν η μέση κονσέρβα είναι μεγάλη για σνακ, υπάρχουν και συσκευασίες που περιέχουν μόλις μία μικρή μερίδα. Είναι ό,τι πρέπει για ένα απογευματινό, αν τον συνδυάσετε με κάποιο λαχανικό. Ο τόνος είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και λιπαρών ω-3.

Μήλα και φυστικοβούτυρο

Το μήλο περιέχει αρκετές φυτικές ίνες στη φλούδα του, και δεν προσφέρει περισσότερες από 100 θερμίδες. Το φυστικοβούτυρο, από την άλλη, θα μας δώσει πρωτεΐνη και καλά λιπαρά και θα μας χορτάσει για αρκετή ώρα.

Γιαούρτι

Το απλό, στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα βολικό σνακ για το γραφείο, και πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς ή ένα φρούτο.

Ποπ κορν

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, τα ποπ κορν δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, αλλά θα προσφέρουν μερικές φυτικές ίνες χωρίς λιπαρά.  Αγοράστε ένα προϊόν χωρίς βούτυρο και χωρίς έξτρα αλάτι.

Τυρί κότατζ

Το πλούσιο σε πρωτεΐνες τυρί κότατζ είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά γεμάτο με θρεπτικά συστατικά - μεταξύ των οποίων το ασβέστιο.

Τσιπς λαχανικών στο φούρνο

Τα ψημένα ή αφυδατωμένα τσιπς λαχανικών είναι ένα πολύ υγιεινό σνακ. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες που αγοράζονται από το κατάστημα παρασκευάζονται με φυτικά έλαια, σογιέλαιο, και περιέχουν περιττά πρόσθετα. Καλύτερα να φτιάξετε στο σπίτι με ό,τι λαχανικά θέλετε.

Σπιτικές μπάρες ενέργειας

Οι μπάρες συνήθως παρασκευάζονται από βρώμη, βούτυρο ξηρών καρπών, γλυκαντικό και άλλα πρόσθετα όπως αποξηραμένα φρούτα και καρύδα. Ανάλογα με τα συστατικά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά, πρωτεΐνες και αρκετές βιταμίνες και μέταλλα.

Καρότα και χούμους

Το χούμους είναι ένα νόστιμο ντιπ από ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού που ταιριάζει υπέροχα με καρότα. Το χούμους περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη, ενώ τα καρότα είναι φορτωμένα με β-καροτίνη, μια ουσία που γίνεται βιταμίνη Α στο σώμα.

Αυγά

Ένα αυγό δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι από τις καλύτερες τροφές για άμεση ενέργεια. Βράστε το αντί να το τηγανίσετε, και συνδυάστε το με λίγο τυρί και κάποιο λαχανικό.

Ρολά γαλοπούλας και τυριού

Πολλές φορές είναι η "ένοχη απόλαυση" όσο έχουμε ήδη φτιάξει ένα τοστ και περιμένουμε να ψηθεί. Τυλίγουμε μια φέτα αλλαντικό και μία τυρί και τις τρώμε στα κλεφτά. Εμείς προτείνουμε να είναι αυτό το σνακ, και έτσι γλυτώνουμε και δύο φέτες ψωμιού.

Καπνιστός σολομός σε κράκερ ολικής αλέσεως

Ο καπνιστός σολομός είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό σνακ, πλούσιο σε πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα που δρουν ως ισχυρά αντιφλεγμονώδη και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου για πολλές παθήσεις. Το τυρί κρέμα θα προσφέρει έξτρα πρωτεΐνη, και λίγο ασβέστιο.

Πράσινα smoothies

Μπορείτε να τα φτιάξετε με σπανάκι, μπανάνες, μια μπάλα βούτυρο ξηρών καρπών, σκόνη πρωτεΐνης και είτε φυτικό είτε αγελαδινό γάλα. Αυτό παρέχει μια καλή ισορροπία φυτικών ινών, πρωτεΐνης και υγιούς λίπους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο