Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Novo Νοrdisk Hellas, του προγράμματος “Healthy Cities” καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας, για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes», έδωσε το παρών στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας 2023.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / Run to Change Diabetes», με περισσότερους από 120 δρομείς, συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, του Ημιμαραθωνίου Δρόμου 21 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.

Στην ομάδα συμμετείχαν, εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas, η Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche SchuleAthen), η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), ο Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού Αγίας Παρασκευής (Ο.Φ.Κ.Α. Αγίας Παρασκευής), αθλητές με σακχαρώδη διαβήτη, δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, δημοσιογράφοι του χώρου της υγείας καθώς και φίλοι της ομάδας.

«Η συμμετοχή της ομάδας «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη / RuntoChangeDiabetes», στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας 2023, προκύπτει από την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμα είναι ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

  1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη από μια απλή εξέταση,
  2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και
  3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση», δήλωσε ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA