Η Menarini Hellas, τις τελευταίες δεκαετίες προσφέρει πολλαπλές θεραπευτικές λύσεις σε ασθενείς με Καρδιαγγειακά Νοσήματα & Υπέρταση και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, έχει προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, καθώς επίσης και την επαγρύπνηση των ασθενών για την Υπέρταση, τους κινδύνους της αρρύθμιστης αρτηριακής πίεσης και τη σημασία της σωστής ρύθμισής της.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, ο κ. Κων/νος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η αρρύθμιστη αρτηριακή πίεση ευθύνεται για το 12-15 % της ολικής θνησιμότητας σε παγκόσμια βάση και είναι πολυπαραγοντικής  αιτιολογίας.  Για την καλύτερη ρύθμιση της πίεσης οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν συνδυασμένη θεραπεία για τους περισσότερους ασθενείς από την πρώτη επίσκεψη. Έτσι, με τη χρήση ενός διπλού συνδυασμού  φαρμάκων στο ίδιο χάπι στη μέγιστη ανεκτή δόση τους,  το 60% των υπερτασικών θα πετύχουν πίεση <140/90mmHg ενώ με τον τριπλό συνδυασμό (3 διαφορετικές ουσίες στο ίδιο χάπι) το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 80-90%.».

Ο κ. Γεώργιος Στεργίου, Καθηγητής Παθολογίας & Υπέρτασης, Υπεύθυνος του Κέντρου Υπέρτασης της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του Διεθνούς Προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month) για την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της υπέρτασης. Το ΜΜΜ έχει πραγματοποιήσει μετρήσεις πίεσης σε 6 εκατομμύρια άτομα σε 95 χώρες. Στην Ελλάδα, δεδομένα από 12.000 άτομα έδειξαν ότι 40% είχαν υπέρταση. Από αυτούς 25% ήταν αδιάγνωστοι και 55% αρρύθμιστοι. Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης θα πραγματοποιήσει μετρήσεις της πίεσης σε περίπου 10.000 άτομα σε 11 πόλεις της Ελλάδας, έχοντας ήδη  ξεκινήσει από την 1η  Μαΐου και θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου 2023.

Δράσεις ευαισθητοποίησης Ασθενών και ευρύτερου κοινού από την Menarini Hellas

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ασθενών αλλά και του ευρύτερου κοινού για τη σημασία της σωστής ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης, η Menarini Hellas έχει δημιουργήσει ένα ενημερωτικό video, το οποίο φιλοξενείται στα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, με σημαντικές και αναλυτικές πληροφορίες για την Υπέρταση και την παθοφυσιολογία της, τα ποσοστά των αρρύθμιστων ασθενών στην Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της. 

Δείτε το video στο παρακάτω link: https://we.tl/t-3pWV0unKIA

Δράσεις ενημέρωσης Ιατρικής Κοινότητας

Για την ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας, η Menarini Hellas υλοποιεί ένα  Εκπαιδευτικό Webinar με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων στην Υπέρταση με θέμα: «Τρέχουσες Ανάγκες & Προσδοκίες στην Αρτηριακή Υπέρταση. Αναμένοντας τις Νεότερες Κατευθυντήριες Οδηγίες». Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του περιεχομένου του Εκπαιδευτικού Webinar "On Demand". 

Παράλληλα με στόχο την ενίσχυση του έργου των Επαγγελματιών Υγείας, αναφορικά με την εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ασθενών, η MenariniHellas σχεδίασε και διέθεσε υλικό με χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό τρόπο μέτρησης της πίεσης και την καλύτερη διαχείριση της Υπέρτασης. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα