Υψηλής σημασίας προτεραιότητες για το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ αποτελούν η διερεύνηση του στίγματος της διάγνωσης, η διάχυση της γνώσης, η ενημέρωση των μελών μας και των ογκολογικών ασθενών γενικότερα, η ενεργός συμμετοχή τους, η κατάδειξη της ανάγκης και των θεραπευτικών επιλογών και η ενθάρρυνση τους στην αναζήτηση αλλά και στην διεκδίκηση του δικαιώματος της ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων (πάσχοντες, ιατρούς νοσηλευτές, οικογένειες, φυσικά ψυχιάτρους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς κλπ).

Επιδίωξη της διοργάνωσης είναι πάντα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ογκολογικούς ασθενείς, τους οικείους τους και την κοινωνία, αλλά όχι μόνο. Για το λόγο αυτό το 2ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: "Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό" είναι ανοικτό στο κοινό αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας και τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στόχοι του συνεδρίου:

  • Ανάδειξη της ψυχοκοινωνικής διάστασης του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου τόσο για τους πάσχοντες, όσο και τις οικογένειες, αλλά και τους φροντιστές τους
  • Ανάδειξη της σπουδαιότητας της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας ως σημαντικό πυλώνα της θεραπευτικής αντιμετώπισης του καρκίνου
  • Συμβολή στην ενημέρωση και κυρίως στην εκπαίδευση των απασχολούμενων στον τομέα και
  • Δημιουργία ενός δικτύου της ογκολογικής κοινότητας για την ψυχοκοινωνική ογκολογία

Το διήμερο συνέδριο ξεκινάει την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 στις 15:00 και θα πραγματοποιηθεί στο MY WAY HOTEL & EVENTS (Λεωφ. Όθωνος-Αμαλίας 15) ενώ θα μεταδίδεται και ζωντανά (live streaming). Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ).

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο site του συλλόγου, almazoispatras.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA