Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα 150 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα είναι το ελάχιστο που χρειαζόμαστε για να διατηρούμε την υγεία μας σε καλά επίπεδα, σε συνδυασμό πάντα με υγιεινή διατροφή και ένα καλό πρόγραμμα ύπνου.

Αυτά τα 150 λεπτά μπορεί να μην ακούγονται πολλά μέσα στην εβδομάδα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα διαθέσουμε. Είτε επειδή δουλεύουμε, είτε επειδή δουλέψαμε τόσο πολύ που τώρα δεν θέλουμε να κουνηθούμε από τον καναπέ. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό είναι να βρούμε μικρούς, ανεπαίσθητους τρόπους να εισάγουμε περισσότερη κίνηση μέσα στην ημέρα μας.

Για όσους από εμάς πασχίζουμε να βρούμε 30 λεπτά ή περισσότερα για να γυμναζόμαστε κάθε μέρα, αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν να κάνουμε τους στόχους για τη φυσική μας κατάσταση πιο εφικτούς.

Η ιδέα πίσω από αυτές τις συμβουλές είναι παρόμοια με την διαλειμματική άσκηση υψηλής έντασης - φροντίστε μέσα στην ημέρα σας να έχετε μικρά "ξεσπάσματα" κίνησης, με ένταση αρκετά υψηλή για να αυξήσουν τους παλμούς της καρδιάς σας.

Οφέλη από αυτή την πρακτική

Βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία

Αυξημένη αντοχή

Βελτιωμένη ευελιξία

Βελτιωμένη μυϊκή δύναμη

Μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Βέβαια, όπως και με κάθε άλλο πρόγραμμα γυμναστικής, η σταθερότητα και η συνέπεια είναι το παν.

Παραδείγματα

Ένας άλλος καλός λόγος για να δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις είναι ότι δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο ή να εγγραφείτε σε κάποιο μάθημα. Δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβό εξοπλισμό, είναι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ανά πάσα στιγμή. Μερικά παραδείγματα τέτοιων ασκήσεων περιλαμβάνουν:

  • Ανεβείτε σκάλες αντί για ασανσέρ
  • Κάντε jumping jacks
  • Σχοινάκι
  • Κάντε μερικά βαθιά καθίσματα
  • Προβολές
  • Σπριντ
  • Κάμψεις

Οι επιλογές για τέτοιες ασκήσεις είναι ατελείωτες — κάθε δραστηριότητα ή άσκηση που σας σηκώνει από την καρέκλα και σας βάζει να κινηθείτε. Και βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτές τις δραστηριότητες με ένταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια τα οφέλη και τι προκαλεί ο χυμός αρώνιας [μελέτη]
Κομισιόν: Πρόσκληση σε εργαστήρια που ειδικεύονται σε αναλύσεις για παθογόνα που μεταδίδονται με τρόφιμα και νερό
Δοκιμάζεται πειραματικό εμβόλιο mRNA για το γλοιοβλάστωμα