Οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού αποτελούν πραγματική πρόκληση για το σώμα μας. Προσθέτοντας και ένα τζόκινγκ ή μια έντονη προπόνηση, η όλη κατάσταση  μπορεί γρήγορα να γίνει υπερβολική. Νιώθουμε ναυτία και ζαλάδα - το κυκλοφορικό μας πέφτει.

Ο καθηγητής Dr. Ingo Froböse του Γερμανικού Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας αποκαλύπτει πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας όταν γυμνάζεστε τις ζεστές ημέρες.

Όσοι μπορούν, προτιμούν ένα πρωινό τζόκινγκ νωρίς το πρωί, όταν είναι ακόμα υποφερτή η θερμοκρασία έξω. Αλλά και η τοποθεσία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η συμβουλή του Froböse: Το τρέξιμο γύρων ή οι ασκήσεις με το βάρος του σώματός σας μπορούν επίσης να μεταφερθούν στο δάσος. Εκεί είναι σκιερά και επομένως πιο δροσερά.

Οι άνθρωποι που αθλούνται τις ζεστές ημέρες ιδρώνουν πολύ και χάνουν υγρά και μέταλλα. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να αναπληρώνετε τα υγρά σας. Παρεμπιπτόντως, πρέπει να πίνετε πολύ και κατά τη διάρκεια ελαφρύτερων δραστηριοτήτων, όπως ένας περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο.

"Θα έπαιρνα πάντα μαζί μου ένα μπουκάλι νερό, αν είστε δραστήριοι για μία ώρα ή περισσότερο", λέει ο Froböse. Και είναι επίσης καλύτερο να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν ξεκινήσετε.

Παρεμπιπτόντως: Τα παγωμένα ποτά δεν είναι καλή επιλογή όταν γυμνάζεστε - ακόμα κι αν είναι υπέροχα δροσιστικά. Μπορεί να προκαλέσουν το ξαφνικό άδειασμα του στομάχου.

Αν το θερμόμετρο δείχνει 30 βαθμούς και πάνω, δεν είναι μια μέρα κατά την οποία θα πρέπει να απαιτήσετε από τον εαυτό σας κορυφαίες αθλητικές επιδόσεις.

Ο Ingo Froböse συμβουλεύει να μειώσετε τόσο τη διάρκεια όσο και την ένταση της προπόνησης τις ζεστές ημέρες. Επιπλέον, οι αθλητές θα πρέπει να ακούνε τα σήματα του σώματός τους. Οι πονοκέφαλοι, για παράδειγμα, μπορεί να είναι σημάδι ότι ο οργανισμός έχει φάει πολύ, σύμφωνα με τον αθλητικό επιστήμονα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη