Εκτός από την απόρριψη τοξινών μέσω των ούρων και τον προφανή ρόλο στην αναπαραγωγική διαδικασία, το πέος σας μπορεί να σας δώσει αρκετές πληροφορίες και για την γενική σας υγεία. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να το καταλάβετε αυτό.

 Υγεία της καρδιάς

Η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης (στυτική δυσλειτουργία) δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Το πέος σας μπορεί απλώς να αποφασίσει να μην συνεργαστεί μερικές φορές για πολλούς λόγους, πολλοί από τους οποίους δεν είναι σοβαρή υπόθεση. Αλλά αν έχετε συνεχώς πρόβλημα να διατηρήσετε το πέος σας σε στύση, μπορεί να σημαίνει καρδιακές παθήσεις και προβλήματα ροής αίματος - ειδικά αν είστε νεότεροι.

 Διαβήτης

Η δυσκολία απόκτησης ή διατήρησης στύσης μπορεί επίσης να σηματοδοτεί την εμφάνιση διαβήτη, ο οποίος μπορεί να βλάψει τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τη μυϊκή λειτουργία που λειτουργούν παράλληλα για να φέρουν το πέος σας σε στύση. Η έρευνα δείχνει ότι κάποιος με διαβήτη έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει στυτική δυσλειτουργία.

Θέματα ψυχικής υγείας

Το μυαλό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη λειτουργία του πέους, καθώς και στην σεξουαλική διέγερση και απόλαυση γενικότερα. Ψυχολογικά ζητήματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος και το στρες μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή και να εμποδίσουν το πέος σας από το να αποδώσει όπως θα έπρεπε. Τα προβλήματα στις σχέσεις μπορεί επίσης να είναι αιτία για το πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το αλκοόλ, το κάπνισμα και τη χρήση ναρκωτικών.

Λοίμωξη

Τα εξογκώματα δεν είναι ασυνήθιστα σε ένα πέος. Τα αιμοφόρα αγγεία, τα σπυράκια και μικρά εξογκώματα σαν μαργαριτάρι είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορεί να παρατηρήσετε στο πέος σας - και να είναι απολύτως φυσιολογικά, καμία ένδειξη προβλήματος. Αν το εξόγκωμα είναι επώδυνο ή υπάρχει μια ανοιχτή ή πληγή, μιλήστε το συντομότερο δυνατό με τον γιατρό σας. Μπορεί να είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη όπως ο έρπης ή η σύφιλη. Λιγότερος πόνος, αλλά περιστασιακή φαγούρα θα μπορούσε να σηματοδοτεί κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή κάποια λοίμωξη.

 Καρκίνος

Ένας αποχρωματισμός του πέους σας μαζί με ανώδυνα εξογκώματα, εξογκώματα με κρούστα ή εξάνθημα μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου του πέους. Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως στο κεφάλι του πέους και θα πρέπει να ελεγχθούν από γιατρό. Αυτό το είδος καρκίνου δεν είναι και τόσο συνηθισμένο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά