Με τη παρουσία διακεκριμένων ομιλητών θα διεξαχθεί η Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (ΙΕΔΕΠ) με θέμα "Το σύγχρονο πρόσωπο της Ογκολογίας", σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00 μ.μ.

Την ημερίδα θα τιμήσουν με τη παρουσία τους ο Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, του Υπουργείου Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη της ημερίδας.

Το Προεδρείο της Ημερίδας απαρτίζουν οι:

  • Αθηνά Χριστοπούλου, MD,PhD Διευθύντρια Παθολογίας Ογκολογίας, Υπεύθυνη Ογκολογικής Μονάδας, Γ.Ν.Π. Άγιος Ανδρέας Ε.Γ.ΕΟΠΕ.
  • Σοφία Σταματοπούλου, Παθολόγος - Ογκολόγος, Νοσοκομείο Καλαμάτας (virtual).
  • Θεοφάνης Ειρ. Φλώρος, MD, Παθολόγος - Ογκολόγος, Στρατιωτικός Ιατρός Π.Ν., Διευθυντής Ε' Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Metropolitan General, Αναπληρωτής Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Η θεματολογία εστιάζεται στο μοριακό προφίλ των όγκων και τις εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπείες, στις οποίες αναφέρονται οι ομιλητές κα Αθηνά Χριστοπούλου και ο κ. Γεώργιος Νασιούλας, PhD, Επιστημονικός Διευθυντής της "GENEKOR I. A.E."., ενώ η κα Γαλάτεια Καλλέργη, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας, του τμήματος Βιολογίας του  Πανεπιστημίου Πατρών θα αναφερθεί στα νέα δεδομένα στις υγρές βιοψίες Στους προληπτικούς ελέγχους, όπως ο έλεγχος κληρονομικότητας θα εστιάσει η παρουσίαση του κ. Κωνσταντίνου Στρατάκη, συντονιστή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας στην Μοριακή Ογκολογία.

Τη ημερίδα θα συντονίσει ο κ. Περικλής Δουζδαμπάνης, Νεφρολόγος, Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε