Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια πάθηση όπου ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες. Τα συμπτώματα ενός υπολειτουργικού θυρεοειδούς περιλαμβάνουν κόπωση, αύξηση βάρους, κατάθλιψη και πόνο στις αρθρώσεις - όλα πράγματα που μπορούν να κάνουν την άσκηση πιο δύσκολη.

Ωστόσο, η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει ορισμένα από τα συμπτώματα καθώς και τη συνολική σωματική και ψυχική υγεία του ασθενούς.

Είναι σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους, να ξεκινήσετε αργά και σταθερά και επίσης να βρείτε μορφές γυμναστικής που απολαμβάνετε (άρα θα είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να τις κάνετε) και που δεν ασκούν μεγάλη ένταση στις αρθρώσεις σας.

 Γρήγορο περπάτημα

Το περπάτημα με γρήγορο ρυθμό μπορεί να είναι μια καλή μορφή άσκησης για άτομα με υποθυρεοειδισμό. Δεν απαιτεί συνδρομή στο γυμναστήριο ή ειδικό εξοπλισμό, καθιστώντας το ιδιαίτερα προσιτό. Προσπαθήστε να περπατάτε για περίπου 30 λεπτά την ημέρα για αρχή.

 

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια αερόβια επιλογή χαμηλής έντασης που θα μπορούσε να ωφελήσει άτομα με υποθυρεοειδισμό που εμφανίζουν πόνο στις αρθρώσεις. Μια μελέτη του 2018 βρήκε βελτιωμένη ποιότητα ζωής σε γυναίκες με υποθυρεοειδισμό που άρχισαν να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο για 60 λεπτά την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα.

Κολύμβηση και water aerobics

Όπως και με την ποδηλασία, η κολύμβηση και τα water aerobics είναι άνετα για τις αρθρώσεις. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε άτομα με υποθυρεοειδισμό και πόνο στις αρθρώσεις να ασκούνται για μεγαλύτερες περιόδους.

 Γιόγκα και δυναμικές διατάσεις

Η γιόγκα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον σωματικό πόνο, να βελτιώσει την ψυχική υγεία και να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει βάρος αν είναι απαραίτητο. Μπορεί επίσης να χτίσει την μυϊκή σας δύναμη και να αυξήσει την ευλυγισία σας. Οι δυναμικές διατάσεις είναι μια άλλη τεχνική που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της κινητικότητας.

 Προπόνηση ενδυνάμωσης

Η προπόνηση με αντιστάσεις μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το βάρος τους, να βελτιώσουν την ευλυγισία των αρθρώσεων και να ενισχύσουν την υγεία των οστών τους, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Μπορείτε να δοκιμάσετε pilates, καθώς και προπόνηση με βάρη ή ασκήσεις που αξιοποιούν το βάρος του σώματος (κάμψεις, σανίδα, προβολές, βυθίσεις για τρικέφαλο).

 Συμβουλές για άσκηση με υποθυρεοειδισμό

Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού μπορεί να κάνουν τη γυμναστική πιο δύσκολη, ειδικά μακροπρόθεσμα. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσετε αργά, με μικρούς στόχους που θα "χτίζετε" σταδιακά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαλείμματα άσκησης σε αίθουσες διδασκαλίας ενισχύουν τη μάθηση [μελέτη]
Εκτός ΕΣΥ για 2 χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την αναρρωτική άδεια σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών
Μ. Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες ανθρώπων με διαβήτη