Τα αντι-στρες μπαλάκια είναι αντικείμενα μαλακά, εύκαμπτα και που πιέζονται εύκολα. Έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν διέξοδο από το άγχος, την ένταση και την νευρικότητα. Η αφή και το επαναλαμβανόμενο σφίξιμο μπορούν να προσφέρουν μια απόσπαση της προσοχής, ή ακόμα καλύτερα έναν τρόπο να ανακατευθύνετε την προσοχή σας σε άλλα ζητήματα πέρα από το άγχος. Για πολλούς ανθρώπους, αυτά τα μπαλάκια είναι ένα πρακτικό εργαλείο για τη διαχείριση σύντομων επεισοδίων άγχους.

Το σφίξιμό τους μπορεί να προσφέρει πολλά πιθανά οφέλη, όπως:

Μείωση του στρες: Τα αντιστρές μπαλάκια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της έντασης παρέχοντας μια φυσική διέξοδο για την νευρική ενέργεια.

Χαλάρωση: Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις πίεσης και απελευθέρωσης μπορεί να προάγουν τη χαλάρωση και την αίσθηση ηρεμίας.

Βελτιωμένη συγκέντρωση: Η χρήση μιας μπάλας αντιστρές μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συγκέντρωσης, ιδιαίτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Δύναμη χεριών: Η τακτική χρήση μπάλες άγχους μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών του χεριού, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για την αρθρίτιδα ή ως μέρος φυσικοθεραπείας.

Ευκαιρία για άσκηση ενσυνειδητότητας: Το σφίξιμο μιας μπάλας αντιστρές μπορεί να χρησιμεύσει ως πρακτική ενσυνειδητότητας, βοηθώντας σας να παραμείνετε προσγειωμένοι στην παρούσα στιγμή.

Είναι αποτελεσματικά όμως;

Η αποτελεσματικότητα ποικίλλει μεταξύ των ατόμων και εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση και τις υποκείμενες αιτίες του άγχους. Ενώ ορισμένοι μπορεί να τα βρουν χρήσιμα για ήπια ανακούφιση από το στρες, η έρευνα για την αποτελεσματικότητά τους δεν είναι απόλυτη.

Μια μελέτη διερεύνησε τα αποτελέσματα της χρήσης μιας μπάλας άγχους ως μεθόδου απόσπασης της προσοχής από το στρες σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση. Στην έρευνα συμμετείχαν 45 άτομα, και μια ομάδα να χρησιμοποιούσε μπάλα αντιστρές κατά τη διάρκεια των συνεδριών αιμοκάθαρσης. Αν και δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα ζωτικά σημεία ή στα επίπεδα άνεσης, η μπάλα αντιστρές βοήθησε στη μείωση του άγχους στην ομάδα που τη χρησιμοποιούσε.

Οι μπάλες άγχους μπορεί να είναι χρήσιμες για το άγχος σε ορισμένες περιπτώσεις. Σας δίνουν κάτι χειροπιαστό για να εστιάσετε την προσοχή σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε μέσω της επαναλαμβανόμενης, ελεγχόμενης κίνησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Kρατά δυνάμεις και ποντάρει στα προϊόντα non-Covid η Pfizer
Γιατί πονά το σώμα μου
Ο θυμός αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιοπάθειας [μελέτη]