Ο γερμανικός φαρμακευτικός και φυτοπροστατευτικός όμιλος Bayer επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ) σε ένα νέο εργοστάσιο για προϊόντα κυτταρικής θεραπείας στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο παραγωγής στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια θα παράγει υλικό για μια κυτταρική θεραπεία της θυγατρικής της Bayer, BlueRock, για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, η οποία βρίσκεται σε κλινική ανάπτυξη.

Η μονάδα παραγωγής θα υποστηρίξει επίσης τη μελλοντική παραγωγή άλλων κυτταρικών θεραπειών, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική φαρμακευτική και γεωργική εταιρεία. Η Bayer έχει ήδη επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια στην εγκατάσταση στο Μπέρκλεϊ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες συγκαταλέγονται επί του παρόντος μεταξύ των πιο ακριβών φαρμάκων στον κόσμο.

Στις κυτταρικές θεραπείες, ολόκληρα, λειτουργικά κύτταρα εισάγονται στο σώμα του ασθενούς - έτσι αντικαθίσταται ή επιδιορθώνεται ο κατεστραμμένος ιστός.

Με την κυτταρική θεραπεία του Πάρκινσον της BlueRock, μια δοκιμή φάσης 2 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την πρόσληψη συμμετεχόντων σε αυτή ασθενών το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΕΕΣ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με το τραγούδι "It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)"
Ποδαρικό στη νέα χρονιά με νέο κύμα ανατιμήσεων
Το Βραβείο ''Γιάννης Κυριόπουλος'' θα δοθεί  στον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο