Ο γερμανικός φαρμακευτικός και φυτοπροστατευτικός όμιλος Bayer επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ) σε ένα νέο εργοστάσιο για προϊόντα κυτταρικής θεραπείας στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο παραγωγής στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια θα παράγει υλικό για μια κυτταρική θεραπεία της θυγατρικής της Bayer, BlueRock, για τη θεραπεία της νόσου του Πάρκινσον, η οποία βρίσκεται σε κλινική ανάπτυξη.

Η μονάδα παραγωγής θα υποστηρίξει επίσης τη μελλοντική παραγωγή άλλων κυτταρικών θεραπειών, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική φαρμακευτική και γεωργική εταιρεία. Η Bayer έχει ήδη επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια στην εγκατάσταση στο Μπέρκλεϊ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες συγκαταλέγονται επί του παρόντος μεταξύ των πιο ακριβών φαρμάκων στον κόσμο.

Στις κυτταρικές θεραπείες, ολόκληρα, λειτουργικά κύτταρα εισάγονται στο σώμα του ασθενούς - έτσι αντικαθίσταται ή επιδιορθώνεται ο κατεστραμμένος ιστός.

Με την κυτταρική θεραπεία του Πάρκινσον της BlueRock, μια δοκιμή φάσης 2 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την πρόσληψη συμμετεχόντων σε αυτή ασθενών το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με εμφάνιση ψωρίασης [μελέτη]
Η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για παιδιά και εφήβους [μελέτη]
Ακόμα και 10 λεπτά στη φύση βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας [μελέτη]