Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τις ανδρικές ασθένειες, στις 23 Νοεμβρίου 2023 η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει μία ημερίδα αφιερωμένη στον καρκίνο του προστάτη. Η ημερίδα, που έχει τίτλο “Ενημερώνομαι, προλαμβάνω, προστατεύομαι”, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα εστιάσει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα γύρω από τον καρκίνο του προστάτη, όπως είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, οι τρόποι αντιμετώπισης, αλλά και η διαχείριση των επιδράσεων της νόσου σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος σε εμφάνιση καρκίνος στον αντρικό πληθυσμό. Ωστόσο, η πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, αν ανιχνευθεί έγκαιρα. Καθώς όμως στα αρχικά του στάδια είναι συνήθως ασυμπτωματικός, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη μπορεί να προκύψει κυρίως μέσα από τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Παρά την κρίσιμη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και τις σημαντικές δυνατότητες που παρέχουν οι νέες θεραπευτικές επιλογές, μόνο λίγα κράτη έχουν σχεδιάσει πολιτικές βελτίωσης της έκβασης των ασθενών με καρκίνο του προστάτη ή υλοποιούν πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης.

Ποιες είναι οι σύγχρονες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές και τι θα πρέπει να περιμένουν οι ασθενείς μετά τη θεραπεία; Ποιος είναι ο ρόλος της ανοσοθεραπείας και της εξατομικευμένης ιατρικής στην αντιμετώπισή του καρκίνου του προστάτη; Πώς μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η ψυχολογία ενός ασθενή; Και πόσο κοντά βρισκόμαστε στην υλοποίηση ενός εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη;

Σε αυτά τα ζητήματα θα εστιάσουν οι θεματικές της διαδικτυακής ημερίδας της ΕΛΛΟΚ “Ενημερώνομαι, προλαμβάνω, προστατεύομαι” στις 23 Νοεμβρίου, στις 16:00, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα, πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ: https://forms.gle/9kRWNybYi7qvnSFYA 

Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/imerides_ekstraties/webinar-prostate-cancer-2023/ 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:

  • Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ
  • Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρογεννητικού Καρκίνου – ΕΕΟΟΓΕΚ
  • Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ
  • Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης – ΕΕΠΙ&ΜΑ
  • Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία – ΕΟΕ
  • Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – ΕΟΠΕ
  • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ
  • Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας - Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας – ΕΣΝΕ-ΤΟΝ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πράγματα που δεν γνωρίζατε για το ανδρικό μόριο
Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη - Τα αποτελέσματα
Διστακτικοί απέναντι στον εμβολιασμό ενηλίκων οι μισοί Έλληνες - Πόσοι είναι αρνητές [μελέτη]