Το παρόν και το μέλλον της επιστήμης της Περιοδοντολογίας συναντώνται στο 14ο Συμπόσιο που διοργανώνεται από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, η φετινή εκδήλωση θα αποτελέσει την ιδανική συγκυρία για να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Οδοντιατρική κοινότητα.

Με υψηλές προσδοκίες το φόρουμ, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων, διαθέτει τη δυναμική να προσφέρει το βήμα για ζωηρές και εποικοδομητικές επιστημονικές συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Στόχος η διεύρυνση των γνώσεων και η κριτική αξιολόγηση των τρεχουσών εξελίξεων σε όλες τις πτυχές της Περιοδοντολογίας και της Εμφυτευματικής Οδοντιατρικής.

Κεντρική θεματική του φετινού συμποσίου είναι “Predictable tissue management around teeth and implants. A critical reassessment”. Η Ελληνική Εταιρία Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων προσεγγίζει το θέμα του προβλέψιμου θεραπευτικού αποτελέσματος και δίνει την ευκαιρία μιας κριτικής επαναξιολόγησης μεθόδων, τεχνικών και υλικών.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προσκεκλημένους καταξιωμένους, διεθνούς κύρους, επιστήμονες που θα παρουσιάσουν βασικές διαλέξεις. Συγκεκριμένα την επιστημονική εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Darko Bozic, Tali Chachartchi, Georgios Kotsakis, Ioannis Polyzois, Anton Sculean, Andreas Stavropoulos και Lewis Winning.

Εξαιρετική επιτυχία του Συμποσίου αποτελεί η διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός Pre-Symposium Peri-implantitis hands-on σεμινάριο, με τη χορηγία της Novabone. Στο τετράωρης διάρκειας κλινικό σεμινάριο, που θα διοργανωθεί στις 23 Νοεμβρίου στο Crowne Plaza στην Αθήνα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Rutgers Γεώργιος Κοτσάκης θα παρουσιάσει όλα τα πρωτόκολλα θεραπείας περιεμφυτευματίτιδας που προτείνει βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα επίδειξης και χρήσης νέων εργαλείων.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων προσκαλεί τα μέλη της Οδοντιατρικής κοινότητας να δώσουν το παρόν στο κορυφαίο επιστημονικό γεγονός για την επιστήμη της Περιοδοντολογίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ - Ολόκληρη η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής
Οφειλές νοσοκομείων: Αυξήθηκαν κατά 124% στη δεκαετία και κατά 295% στην πενταετία
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου