Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, διοργανώνει ενημερωτικό Webinar με τίτλο «Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα», την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 18.00-20.30. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά στα κανάλια της FairLife L.C.C. σε Facebook και YouTube.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν 25 ομιλητές – σχολιαστές, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ασθενείς και φροντιστές.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης ΕΔΩ.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το βραβευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης BREATH καινοτομεί προωθώντας μια ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, προσφέροντας δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς και  φροντιστές πανελλαδικά. Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης στην πορεία αντιμετώπισης της νόσου.

Η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα προκαλεί έντονο ψυχολογικό και συναισθηματικό άγχος, τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους. Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της νόσου, όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο φόβος, είναι κρίσιμη για την καλύτερη ποιότητα ζωής και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στο ενημερωτικό webinar θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:

  • Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH για τα 2 έτη λειτουργίας του και προσφοράς.
  • Η αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης για ασθενείς που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους φροντιστές και τις οικογένειές τους στην πορεία τους με τη νόσο. Μέσα από τις εμπειρίες και τις βιωματικές ιστορίες θα αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες, οι στρατηγικές αλλά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ενδυνάμωσή τους. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του πένθους για ενήλικες και παιδιά.
  • Η κοινωνική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση  ασθενών και φροντιστών, εισάγοντας κρίσιμα ζητήματα της κοινωνικής ένταξης, βελτίωσης της καθημερινότητας και ευζωίας. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου «Πνοή ζωής» από τον συγγραφέα Χρήστο Αποστολάκο, ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα. Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Nατάσσα Σπαγαδώρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος καθώς και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ).

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι UNI-PHARMA & InterMed, κοντά στα παιδιά των εργαζομένων
Σύλλογος Πεταλούδα: Η καμπάνια "Φρόντισε ότι σε στηρίζει" - 1ος κύκλος
Δύο παιδιά με καρκίνο από το κατεστραμμένο νοσοκομείο του Κιέβου στην Αυστρία