Chia pudding με φράουλες και γάλα αμυγδάλου
Υλικά:
1 φλιτζάνι άγλυκο γάλα αμυγδάλου
¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένους χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι άγλυκη κρέμα καρύδας
3¼ φλιτζάνια φρέσκες φράουλες σε φέτες
½ φλιτζάνι σπόρους chia
1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι
Εκτέλεση:
Συνδυάστε 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και ¾ φλιτζανιού χουρμάδες σε ένα μεσαίο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ μέχρι οι χουρμάδες να μαλακώσουν ελαφρώς, για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας και 3 φλιτζάνια φράουλες. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμειχθούν καλά, για περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ.
Τοποθετήστε ½ φλιτζάνι σπόρους chia σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Ξεπλύνετε με κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς, για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Στραγγίστε καλά και στη συνέχεια προσθέστε τους στο μείγμα φράουλας. Χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι chia και το μείγμα να κρυώσει και να πήξει, για τουλάχιστον 8 ώρες.
Smoothie με φράουλες, μύρτιλλα και μπανάνες
Υλικά:
½ φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες
½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μύρτιλλα
1 μικρή ώριμη μπανάνα
¾ φλιτζάνι κρύο γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε τις φράουλες, τα μύρτιλλα, την μπανάνα, το γάλα και το βούτυρο αμυγδάλου. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας περισσότερο γάλα, αν χρειάζεται, για την επιθυμητή υφή. Σερβίρετε αμέσως.
Μπουκίτσες ενέργειας με φράουλες και βούτυρο αμυγδάλου
Εκτέλεση:
2 συσκευασίες λυοφιλιωμένες φράουλες (freeze-dried)
1⅔ φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
¾ φλιτζάνι άγλυκο, ανάλατο βούτυρο αμυγδάλου
½ φλιτζάνι άγλυκο γάλα αμυγδάλου
1½ κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο κοπανισμένο
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
¼ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι κομματάκια σκούρας σοκολάτας
1 κ.σ. ακατέργαστο λάδι καρύδας
¾ κ.γ. θαλασσινό αλάτι σε μορφή νιφάδων
Εκτέλεση:
Στρώστε ένα ταψί για μίνι μάφιν με χάρτινες θήκες. Τοποθετήστε τις λυοφιλιωμένες φράουλες σε μια πλαστική αεροστεγή σακούλα. Συνθλίψτε τις χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν σκόνη. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες φράουλες σε ένα μικρό μπολ.
Μεταφέρετε τις υπόλοιπες θρυμματισμένες φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 1⅔ φλιτζάνια βρώμη, ¾ φλιτζανιού βούτυρο αμυγδάλου, ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, 1½ κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο, 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μοιράστε το μείγμα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν (περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας η καθεμία). Πιέστε σταθερά το μείγμα στους πάτους των θηκών.
Τοποθετήστε ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας και 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ μέχρι να λιώσει το λάδι και να μαλακώσουν τα κομματάκια σοκολάτας, για 45-60 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν εντελώς τα κομματάκια σοκολάτας και να ενσωματωθούν στο λάδι.
Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα λιωμένης σοκολάτας πάνω από το μείγμα βρώμης σε κάθε θήκη, απλώνοντάς το ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο, χωρίς καπάκι, μέχρι να αρχίσει να πήζει η στρώση σοκολάτας (η επιφάνεια θα αρχίσει να χάνει τη λάμψη της και να γίνεται θαμπή), για 10-15 λεπτά. Πασπαλίστε με ¾ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι σε σκόνη και τις λιωμένες φράουλες που κρατήσατε. Βάλτε το στο ψυγείο, χωρίς καπάκι, μέχρι να κρυώσει και οι στρώσεις να πήξουν πλήρως, για περίπου 1 ώρα.
Overnight oats με φράουλες και στραγγιστό γιαούρτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι άγλυκο γάλα σόγιας
1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. μέλι
Μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες, και επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, το γάλα σόγιας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το αλάτι. Προσθέστε τη βρώμη και τις φράουλες. Σκεπάστε και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να μαλακώσει η βρώμη, για τουλάχιστον 8 ώρες. Γαρνίρετε με περισσότερες ψιλοκομμένες φράουλες, αν θέλετε.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόνος: Οι καλύτερες στάσεις ύπνου
Ο βασιλιάς Κάρολος κερδίζει τη μάχη με τον καρκίνο και απευθύνει έκκληση για έγκαιρη διάγνωση
Αυξημένοι υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει εορτών - Τι γίνεται με εταιρείες εστίασης που δέχονται παραγγελίες