Η κοιλιοπλαστική ("tummy tuck"), μπορεί να βελτιώσει τον πόνο στη μέση και την ακράτεια μετά τον τοκετό, αναφέρει νέα έρευνα.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν το ‘’tummy tuck’’ για την αποκατάσταση του σχήματος και της εμφάνισης της κοιλιάς μετά τον τοκετό.

Η νέα έρευνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plastic and Reconstructive Surgery, και υποδεικνύει ότι βελτιώνει επίσης 2 από τα πιο συχνά παράπονα των γυναικών μετά τον τοκετό.

O D. Alastair Taylor, της CAPS Clinic στη Deakin, της Αυστραλίας δήλωσε ότι η κοιλιοπλαστική αποδείχτηκε να έχει λειτουργικό και κοσμητικό όφελος.

Η έρευνα έγινε σε 214 γυναίκες που υποβλήθηκαν σε κοιλιοπλαστική με αποκατάσταση των κοιλιακών μυών σε 9 κέντρα πλαστικής χειρουργικής στην Αυστραλία.

Η μέση ηλικία των γυναικών ήταν τα 42 χρόνια, με 2,5 τοκετούς κατά μέσον όρο.

Πριν και μετά την εγχείρηση, οι γυναίκες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολογώντας την αναπηρία από πόνο στη μέση και ακράτεια.

Σε ερωτηματολόγια πριν την εγχείρηση, περίπου το 51% των γυναικών είχε μέτρια έως σοβαρή αναπηρία από πόνο στη μέση, ενώ η ακράτεια ήταν σημαντική ανησυχία για το 42,5%.

Σε επόμενα ερωτηματολόγια, στις 6 εβδομάδες και 6 μήνες, τα σκορ για τα 2 προβλήματα έδειξαν σημαντική βελτίωση, αναφέρει η έρευνα.

Στους 6  μήνες, μόνο το 9% των ασθενών ακόμα είχε μέτρια αναπηρία από πόνο στη μέση. Η ακράτεια παρέμενε σημαντικό πρόβλημα για λιγότερο από το 2% των γυναικών.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι μειώνοντας τα προβλήματα του πόνου στη μέση και της ακράτειας, η κοιλιοπλαστική οδηγεί σε βελτιωμένη ζωή για τις γυναίκες μετά τον τοκετό.

 

Πηγές:
Plastic and Reconstructive Surgery.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;